video.jpg 04.11.2010

Best Buddies Europæisk Forum i København

I weekenden den 30. og 31 oktober var repræsentanter fra 10 lande samlet i København for at udveksle erfaringer og få nye idéer til, hvordan der kan skabes gode muligheder for udvikling af Best Buddies, LEVs venskabsprojekt for mennesker med udviklingshæmning.

Best Buddies Internationals kontor i USA havde i samarbejde med LEVs projekt Best Buddies Danmark inviteret til møde for alle Best Buddies projekter i Europa. Formålet var at skabe større samarbejde mellem de europæiske Best Buddies projekter samt udveksle erfaringer på tværs af landene.

Best Buddies eksisterer i 50 lande verden over, og især de europæiske Best Buddies projekter oplever i stort omfang de samme udfordringer. For Best Buddies i Danmark var et af de vigtige punkter på dagsordenen at få inspiration til, hvorledes man får rekrutteret flere unge kvinder med udviklingshæmning til Best Buddies. Størstedelen af de unge kvinder - og mænd for den sags skyld - der har fået en ven uden udviklingshæmning gennem Best Buddies, er glade for deres nye ven; og deres venner er overraskede over at lære, at der i virkeligheden ikke er den store forskel mellem unge med og uden udviklingshæmning. Og dette var en generel erfaring fra de europæiske lande - vi griner af de samme ting og vi græder over de samme ting - uanset handicap.

Et stort håb blandt deltagerne ved weekendens møde er, at dette var første skridt på vejen mod et øget samarbejde, der kan være med til at styrke det frivillige sociale arbejde i Best Buddies i Europa. Et øget samarbejde mellem de europæiske lande kan forhåbentlig være med til at skabe bedre muligheder for finansiering af projektet. Der er altid behov for sponsorer til Best Buddies for at kunne holde fokus på kvalitet og udvikling af Best Buddies-venskaberne.

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap