26.11.2010

DH-formand: Konventionen forpligter

- Det nytter ikke noget, at der skabes tvivl om den værdi, Handicapkonventionen har i forhold til det danske samfund. Sådan skriver DHs formand til Socialministeren som kommentar til ministerens indlæg på KLs handicap og psykiatri konference i mandags.

Stig Langvad, formand for Danske Handicaporganisationer, har i dag skrevet til Socialministeren. Anledningen er ministerens deltagelse i debatten på handicap- og psykiatri konferencen. Her kom det til at fremstå uklart, hvorvidt socialministeren mener, at FNs handicapkonvention forpligter Danmark til, at sikre mennesker med handicap mulighed for selv at bestemme hvor de vil bo.

- Jeg kan slet ikke forestille mig, at du mener, at personer med handicap ikke (med eller uden Handicapkonventionen) har mulighed for selv at bestemme, hvor de vil bo - også dem med behov for støtte i dagligdagen? Og jeg kan heller ikke forestille mig, at du mener, at kommunerne kan undlade at give den støtte borgerne har behov for med udgangspunkt i gældende lovgivning! Skriver DH-formanden blandt andet.

Læs mere Hele brevet fra DH

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap