ulf-demo.bmp 05.11.2010

Ikke mere GAK

Flere hundrede mennesker med udviklingshæmning demonstrerede i går foran Christiansborg mod besparelser og den giftige tone, som man i de seneste måneder har kunnet høre fra forskellige borgmestre.

"Ville du bo på 7 m²?", "Vi er mennesker, ikke dyr" og "Ikke mere GAK" var blandt de mange slagord, som i går lød ud over København. da Udviklingshæmmedes Landsforbund (ULF) havde arrangeret deres største demonstration nogensinde med op imod 400-500 deltagere fra hele landet.

Demonstranterne mødtes på rådhuspladsen og gik herfra til Christiansborg under politieskorte. Foran Christiansborg var der masser af taler og musik.

Lisbeth Jensen, formand for ULF, siger om demonstrationen:
- Det gik kanongodt. Det var rart at se, at så mange deltog. Det viser bare, at nu har vi fået nok. Vi er trætte af at blive beskyldt for at nasse og den skingre tone.

Folketingets politikere glimrede ved deres fravær, men Lisbeth Jensen håber alligevel, at demonstrationens budskaber nåede frem til dem. En politiker var dog troppet op, nemlig Mikkel Warming, socialborgmester i København. Han slog blandt andet fast, at udviklingshæmmede er en ressource og ikke en byrde for samfundet.

Efter mikrofonen blev givet fri, sagde mange af de øvrige deltagere deres uforbeholdne mening om de øjeblikkelige besparelser i kommunerne og om "tonen". Alle gav udtryk for, at de ikke bryder sig om at blive kaldt skældsord som gøgeunger af borgmestre og andre.

ULF fortsætter kampen. Den 15. november har ULF en stor landskonference på Nyborg Strand. Overskriften for dette arrangement er "Danmark set med udviklingshæmmedes øjne".

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap