29.11.2010

Kommuner: TA loft bliver dyrt

Nu er der snart ikke andre end regeringen, som tror på, at der kan spares ved at indføre et loft over tabt arbejdsfortjeneste. I en artikel på altinget.dk, giver flere kommunale topchefer på det sociale område udtryk for stor bekymring over følgevirkningerne af loftet.

Bekymringen over konsekvenserne af regeringens forslag om at indføre et meget lavt loft over kompensationen for tabt arbejdsfortjeneste, kommer efterhånden fra alle sider. KL udtrykte bekymring for udgiftsstigninger i sit høringssvar, socialchefernes formand har kaldt forslaget for dyrt og utilfredsstillende. Og samtlige høringssvar fra faglige organisationer og handicaporganisationer betvivler økonomien bag loftet.

I en artikel på altinget.dk giver flere kommunale topchefer nu også udtryk for skepsis over for forslagets økonomi. Der skal meget lidt til for at vælte den besparelse, som lovforslaget sigter på at opnå. Der vil komme nye udgifter til dag- og døgntilbud til børn med handicap, er vurderingen.

- Vores mest kvalificerede bud er, at der her vil være forældre, der ikke længere kan passe deres barn i hjemmet. Det kan jo især blive dyrt for dem med en høj indkomst. Og det vil vi komme til at mærke i vores dag- og døgntilbud," siger børne- og ungechef Vicki Brogaard fra Køge Kommune.

LEVs formand, Sytter Kristensen, er glad for, at der er så bred modstand mod forslaget.

- Alle med forstand på området har snart advaret mod det her loft. Det er et angreb på familier og børn, som i forvejen er hårdt ramt. Og kommunerne får nye udgifter til dag- og døgntilbud. Jeg håber, at regeringen snart kommer til fornuft. Det er ikke for sent at trække forslaget, siger Sytter Kristensen.

> Loft undergraver effektiv forebyggelse
> Socialchefernes formand: Loft over TA en dårlig idé

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap