19.11.2010

Loft undergraver effektiv forebyggelse

Det er godt, hvis kommunerne kan forebygge anbringelsen af børn og unge, siger Socialministeren. Og det er jeg helt enig i - det gælder altså også for børn med handicap. Forslaget om loft over tabt arbejdsfortjeneste er et voldsomt angreb på en ellers effektiv forebyggelseindsats. Det var et af budskaberne fra LEVs formand, Sytter Kristensen, ved et fortræde for Folketingets socialudvalg i går.

LEV havde bedt om foretrædet for endnu engang at opfordre til at forkaste forslaget om indførelse af et meget lavt loft over kompensationen for tabt arbejdsfortjeneste til forældre som passer deres barn med handicap i hjemmet. Der var stort fremmøde fra socialudvalget, og der blev lyttet og stillet spørgsmål efter Sytters indlæg.

Spastikerforeningen og Dansk Handicapforbund havde foretræde samme dag, og budskabet derfra var det samme: Tænk jer nu rigtig godt om, inden I vedtager dette loft. Det bliver en urimelig belastning for familier, som i forvejen er i en svær situation - og efter alt at dømme bliver besparelserne minimale.

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap