ulf_logo.jpg 03.11.2010

Største demonstration nogensinde

Udviklingshæmmede har fået nok - torsdag den 4. november marcherer de mod Christiansborg i den største demonstration nogensinde med og af udviklingshæmmede. Demonstrationen starter på Rådhuspladsen kl. 14.00 og går derefter til Christiansborg. Folk fra hele landet vil valfarte til København for være med.

Baggrunden er den seneste tids hetzlignende udtalelser fra borgmestre og KL i debatten om besparelser.

"Ingen har lyst til at blive kaldt gøgeunger, som det er blevet gjort om os. Ingen har lyst til at føle sig som et uønsket æg i reden, der bare nasser på andre. Og havde man spurgt os, kunne man sagtens have fået masser af tips til besparelser. Men man spurgte ikke os", siger Lisbeth Jensen, formand for ULF, Udviklingshæmmedes Landsforbund, der arrangerer demonstrationen.

Der bliver blandt andet talt om, at kommunerne nu skal til at "trække folk hjem", så betalingskommunerne nemmere kan kontrollere udgifter til specialområdet. Dermed bliver folk i realiteten tvangsflyttet. "Man 'trækker' da ikke folk hjem - man trækker sit kvæg hjem eller en fisk ind", siger Lisbeth Jensen, der lover at man af samme grund vil se både ko-kostumer og spændetrøjer til demonstrationen torsdag.

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap