ulf_logo.jpg 12.11.2010

ULF-Konference: Danmark set med udviklingshæmmedes øjne

Hvordan ser livet som udviklingshæmmet ud i dagens Danmark? Det er omdrejningspunktet for ULFs konfernce på mandag

- Det her er enestående mulighed for at vise, hvordan vi udviklingshæmmede ser på dagens Danmark - uden omsvøb. I ligestillingens navn får de såkaldt normale dog også masser af taletid, siger Gitte Christensen med et glimt i øjet. Hun er en af oplægsholderne på konferencen "Danmark set med Udviklingshæmmedes øjne", der afholdes i Nyborg Strand på mandag d. 15. november fra 10 til 16.

Gitte er selv udviklingshæmmet, men ikke desto mindre chef for otte ansatte på ULF's hovedkontor i Vejle. På konferencen vil hun blandt andet tale om det menneskesyn, som mange udviklingshæmmede bliver mødt med.

- Mange af os har brug for hjælp til det ene eller det andet i dagligdagen. På den måde bliver vi betragtet som en arbejdsplads. Og det er de færreste mennesker, der har lyst til at blive set på som en arbejdsplads, siger Gitte Christensen.

Konferencen har ca. 150 deltagere: lokalpolitikere, pædagoger, udviklingshæmmede, konsulenter og andre, der interesserer sig for udviklingshæmmedes liv.

Dagen byder på et bredt sammensat program: Udviklinghæmmede, Socialministeren, Kommunernes Landsforening og Servicestyrelsen er nogle af dem, der står på bag dagens meget forskelligartede oplæg og workshops. Der skal blandt andet arbejdes med spørgsmålet: "Hvor går grænsen mellem selvbestemmelse og omsorgsvigt?"

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap