13.10.2010

Åbent brev fra Landsforeningen LEV til byrådsmedlemmerne i Tønder Kommune

Åbent brev fra Landsforeningen LEV til byrådsmedlemmerne i Tønder Kommune

13. oktober 2010

Tønder Kommune begår lovbrud

Mennesker med udviklingshæmning har rettigheder, som alle andre borgere i dette land. For eksempel må man ikke bare se bort fra deres lejekontrakter og flytte dem rundt efter forgodtbefindende.

Dette gælder selvfølgelig også i Tønder Kommune. Byrådets beslutning om at lukke et ellers velfungerende botilbud for mennesker med udviklingshæmning på Mellemgade i Skærbæk er juridisk forkert samt etisk forkasteligt. Kommunen har opsagt beboerne trods det, at de seks beboere har individuelle lejekontrakter. Det må man ganske enkelt ikke.

Sagen fra Tønder viser desuden en anden generel problematik, som vi i LEV ser i mange andre kommuner. Botilbuddet på Mellemgade er et såkaldt §107 tilbud. Det vil sige, at det er et midlertidigt tilbud. Hvordan kan de seks beboere have boet her i 16 år, når tilbuddet er midlertidigt?

Og for at det ikke skal være løgn, har kommunen ingen umiddelbare planer for, hvor de seks personer skal flytte hen - de skal bare flytte, fordi kommunen skal spare penge. Så der er altså ikke alene tale om en kommune, som med åbne øjne overtræder loven. Det er også en usædvanlig kynisk kommune, som på ingen måde søger at varetage beboernes interesser.

LEV opfordrer kommunen til at tage lukningen af botilbuddet på Mellemgade af bordet med det samme. Og så råder vi i øvrigt Tønder Kommune til at se på beboerne med udviklingshæmning som mennesker og ikke som en udgift - og behandle dem derefter.

Med venlig hilsen
Landsforeningen LEV

Sytter Kristensen
Landsformand

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap