dsc_0173-web.jpg Krudtuglerne (forrest) sang Video Video med et improviseret kor fra en skoleklasse fra Hvidovre, som var på besøg på Christiansborg. 08.04.2011

Dansk Folkeparti vil redde Handicap Grand Prix

Video Video! Den gamle grandprix klassiker genlød i dag både i Socialministeriet og foran Christiansborg fremført af bandet Krudtuglerne fra Faxe.

Masser af mennesker stoppede op og nynnede med, men anledningen var i virkeligheden mere en begravelse end en fest. Krudtuglerne ville nemlig markere over for politikerne på Christiansborg, at Handicap Grand Prix ikke bliver afviklet i år på grund af kommunale besparelser. Dermed er det slut for en 15 år lang epoke, som har været med til at få mange mennesker med udviklingshæmning til selv at tage fat om instrumenterne og spille og synge både deres livsglæde og sorger ud. Medmindre da at politikerne tager sagen alvorligt og finder nogle kroner til at afvikle grandprix'et for.

Og måske er der håb. For efter først at have talt med Nick Hækkerup (S) og Martin Henriksen (DF), som sagde pæne ting, men ikke havde pengene oppe af lommen, så kom Dansk Folkepartis finanslovsordfører Kristian Thulesen Dahl forbi. Efter at have fået fortalt, hvorfor en flok mennesker med udviklingshæmning et par fotografer samt en nysgerrig skoleklasse stod på trappen foran Christiansborg, sagde Thulesen Dahl til Krudtuglerne:

- Vi har haft finanskrise, og kommunerne skal spare, men vil skal jo også værne om livskvaliteten i samfundet. Jeg vil derfor se på, om vi kan finde penge til handicap grandprix'et i et par år, nu hvor kommunerne ikke kan klare det.

Og når manden med pengene taler, så er der jo vægt bag!

Schannia Jørgensen, Martin Lennart Riis og Peter Lange fra Krudtuglerne var begejstrede for Thulesen Dahls udtalelser. Og nu vil de holde ham op på det i den kommende tid. I første omgang skal de være behjælpelig med at finde ud af, hvad det koster at afvikle et grandprix. Ud fra dette tal vil Thulesen Dahl undersøge, hvad muligheder han har for at skaffe pengene.

LEVs landsformand Sytter Kristensen var også med til demonstrationen foran Christiansborg:

- Det er selvfølgelig fint, hvis Thulesen Dahl kan finde nogle penge. Desværre løser det ikke det egentlig problem med, at kommunerne skærer ned på både fundamentale ydelser som arbejde og støtte i det daglige. Mange steder har man også beskåret aktivitetscentrene, hvor handicapbands typisk øver, så meget, at det kan være vanskeligt fremover overhovedet at få nok bands til at deltage i grandprix'et.

Krudtuglerne kan i øvrigt opleves på DR2 2. påskedag kl. 19.50 i dokumentarfilmen "Krudtuglerne".

 

Billedtekst: Krudtuglerne (forrest) sang Video Video med et improviseret kor fra en skoleklasse fra Hvidovre, som var på besøg på Christiansborg.

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap