20.04.2011

Stadig ubesvarede spørgsmål i Lemvig

Der er stadig ubesvarede spørgsmål i sagen om Lemvig Kommunes fjernelse af to søstre i november 2010 - selvom Lemvigs borgmester ikke mener det er mere at komme efter. Det er konklusionen i det brev som LEVs formand i går sendte til borgmesteren.

Den 9. marts 2011 sendte Lemvigs borgmester, Erik Flyvholm, et svar på LEVs åbne brev til ham om kommunens behandling af to udviklingshæmmede søstre tilbage i november 2010. Meget i beskrivelsen af forløbet tyder på, at søstrene blev udsat for unødvendig og ulovligt magtanvendelse da medarbejdere fra kommunen ville anbringe dem begge i en aflastningsinstitution. Sagen var blevet omtalt i Lemvig Folkeblad, og LEV havde modtaget henvendelser i sagen (Link til LEVs første brev i sagen sidst i artiklen). 

I Lemvigs borgmester svar til LEV afviser han at der er begået fejl fra kommunens side i forløbet. Han undrer sig desuden over, hvorfor LEV er så kritisk i denne her sag. LEVs formand Sytter Kristensen synes stadig ikke at kommunens forklaringer er overbevisende. I brevet skriver hun bl.a.

"Lemvig Kommune afviste ganske vist blankt, at der overhovedet var basis for kritik af kommunens ageren i situationen. Indirekte påstår Lemvig Kommune således - og det fastholdes i dit brev til mig - at Sonja Maagaard har fundet på en historie, men i LEV havde vi vanskeligt ved at se hvad hendes motiv til en sådan hittepåsomhed skulle være. Vi stod således tilbage med en række ubesvarede spørgsmål. Og det gør vi desværre fortsat."

De ubesvarede spørgsmål handler grundlæggende om, hvorvidt Lemvig Kommune havde gjort sit forarbejde godt nok.

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap