dsc_0002.jpg 09.08.2011

Holbæk var advaret

"Vanrøgt med åbne øjne". Sådan skriver Ekstra Bladet i dag, som opfølgning på afsløringerne om forholdene for beboere på Skarridsøhjemmet. Holbæk Kommunens embedsmænd har i forbindelse med budgetarbejdet sidste år beskrevet de konsekvenser, det ville få, når kommunen gennemførte en besparelse på ½ mio. kr. på Skarridsøhjemmet.

Den store overraskelse blandt politikere og embedsmænd i Holbæk Kommune over Ekstra Bladets afsløringer, holder måske ikke helt vand. I hvert fald skriver Ekstra Bladet i dag i lederartiklen, at et af kommunens egne dokumenter fra budgetarbejdet beskriver:


"… hvordan beboere og personale vil blive ramt af besparelserne, og hvilke negative konsekvenser de vil få. Dokumentet ligner nærmest et katalog over de uhyggelige forhold, som Ekstra Bladet har afsløret de seneste dage."

Lederartiklen omtaler desuden Holbæk Kommunes beslutning om at bede Kommunernes Landsforening, KL, gennemføre en uvildig undersøgelse af Skarridsøhjemmet. Bladet mener, at beslut¬ningen om en undersøgelse er et fremskridt for beboerne og deres pårørende. Men videre hedder det:

"Men betryggende er løsningen ikke. Kommunernes Landsforening varetager - som navnet antyder - kommunernes interesser. Foreningen er finansieret af blandt andre Holbæk Kommune. Hvorfor vil Holbæk Kommune mon ikke have en uvildig undersøgelse?"


>Læs lederen på Ekstra Bladets hjemmeside

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap