07.08.2011

Holbæk vil lave "uvildig" undersøgelse

Dagens pressedækning med udgangspunkt i Ekstrabladets afsløringer, har fået Holbæk Kommune til at skifte kurs. Kommunen vil nu bede KL om en undersøgelse af forholdene på bostedet. "Jeg synes det er godt, at Holbæk Kommune nu tager sagen mere alvorlig. Men det er en lidt sær forståelse af uvildighed, når man beder KL stå for en uvildig undersøgelse" udtaler LEVs formand Sytter Kristensen.

Holbæk Kommune har i dag offentliggjort en pressemeddelelse på sin hjemmeside om kommunens reaktion på Ekstrabladets reportage om Skarridsøhjemmet. Borgmester Søren Kjærsgaard anerkender, at forholdene som de beskrives af Ekstrabladet, er helt uacceptable. Derfor vil kommunen iværksætte en undersøgelse af bostedet:

"Vi ønsker ikke at få skudt i skoene, at vi som kommune udelukkende tjekker os selv. Derfor tager vi nu det helt ekstraordinære skridt, at vi sætter en ekstern instans til at undersøge forholdene på Skarridsøhjemmet. Dette som et supplement til det lovpligtige årlige tilsyn, understreger Søren Kjærsgaard og forklarer, at der på baggrund af den eksterne undersøgelse vil blive udarbejdet en konkret handleplan." udtaler Borgmester Søren Kjærsgaard.

KL som uvildig?
Holbæk Kommune har imidlertid besluttet sig for at den uvildige undersøgelse skal gennemføres af kommunernes egen interesseorganisation, KL. Det valg undrer LEVs formand Sytter Kristensen:

- Jeg synes det er godt, at Holbæk Kommune nu tager sagen mere alvorlig. Og en konkret handlingsplan er meget velkommen. Men det er altså en lidt sær forståelse af uvildighed, når man beder KL stå for en uvildig undersøgelse. KL er jo en slags fagforening for Holbæk Kommune, så mon ikke der er grænser for, hvor kritiske - og uvildige - de er i stand til at være? Spørger Sytter Kristensen.

- Uanset hvor omhyggelige og fagligt velfunderet KLs undersøgelse bliver, så vil der være betydelig tvivl om uvildigheden. Og det kan ingen være tjent med, konstaterer Sytter Kristensen.

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap