30.06.2011

Pressemeddelelse fra Dansk Handicap Idræts-Forbund: Kampe i Athen berører ikke Special Olympics

Special Olympics World Summer Games i Athen er i fuld gang, og for de 74 danske atleter er det en kæmpe oplevelse alene at være med til dette verdens største stævne for atleter med udviklingshandicap. Uroen i Athens centrum har ikke hindret det internationale stævne i at blive gennemført og deltagerne mærker det helt store til den økonomiske og politiske krise, der hersker i Grækenland.

I to dage har den offentlige transport været ramt af strejken i landet, men enkelte metrolinjer har fungeret og arrangørerne af World Games har sat shuttlebusser ind for at få transporteret de 7.500 deltagere og deres trænere rundt til de mange arenaer og stadions, der ligger spredt rundt om Athen.

De fleste danske deltagere har nu været i konkurrence, og der er blevet slået adskillige personlige rekorder, vundet personlige sejre og heppet, krammet og jublet på kryds og tværs af idrætsgrene. Deltagerne bakker hinanden op og ser hinandens konkurrencer så meget, det er muligt. Det er allerede på konkurrencernes tredjedag blevet til ni danske medaljer i henholdsvis svømning, bowling og ridning - ved et stævne, hvor medaljerne egentlig ikke er i fokus.

 

Mere end medaljer
Special Olympics World Summer Games handler om meget mere end medaljer. For nogle af deltagerne er det første gang, de er på en længere rejse i udlandet, og for andre er sammenholdet og oplevelsen vigtigere end resultatet. Men medaljerne betyder også meget, og det er indtil videre blevet til ni danske af slagsen fordelt på tre idrætsgrene - fem i svømning, tre i ridning og en i bowling.

Især svømmerne har markeret sig flot i det olympiske svømmestadion lidt uden for Athen med foreløbig fem medaljer:  

  • Guldmedalje: Louise Pedersen, Brøndby Handicap Idrætsforening, 100 m ryg i tiden 1.40,51 min.
  • Sølvmedalje: Nadja Joy Tønnesen, Haslev Svømmeklub, 800 m fri i tiden 12.07,30 min.
  • Sølvmedalje: Kirsten Christmann, Vordingborg Handicap Idræt, 100 m fri i tiden 1.56,90 min.
  • Sølvmedalje: Niklas Jakobsen, Maribo & Omegns Handicap Idrætsforening, 100 m ryg i tiden 1.49,33 min.
  • Bronzemedalje: Nis Heide Pinnerup, Viborg Handicap IF, 200 m medley i tiden 3.09,06 min.

Den danske svømmer Kirsten Christmann, Vordingborg, er til sit første store internationale stævne og er meget stolt over og glad for sin sølvmedalje i 100 m fri, som er hendes favoritdisciplin.
- Det er vildt fedt! Jeg kendte ikke nogen af mine konkurrenter, så det var svært at vide, hvor hård konkurrencen var. Jeg har kun været til mindre stævner før og så Special Olympics Idrætsfestivalen i Næstved sidste år, hvor jeg blev udtaget, så det er ret vildt at være til sådan et stort stævne, siger Kirsten, mens hun viser den flotte sølvmedalje frem.

Ud over de fem medaljer i svømning har Danmark indtil nu - på tredje konkurrencedag - hentet medaljer i bowling og ridning:

 

Bowling

  • Sølvmedalje: Torben Grønbæk Sørensen, Holstebro Bowlingklub Keglen, og Trine Sussi Petersen, Lavia Odder i double.

Ridning

  • Guldmedalje: Vibeke Wehlas Jørgensen, Fladså Rideklub Sydsjælland i dressur
  • 2 x guldmedalje: Julie Koch, Magnetens Rideklub Lyngby, dressur og english equitation

Stor opbakning fra DIF
Danmarks Idræts-Forbund følger de danske atleters kamp tæt hjemme fra Danmark, og formand Niels Nygaard glæder sig over de gode meldinger fra Athen:
- Det er dejligt, at de danske atleter er kommet godt i gang og allerede har leveret flotte resultater. Og jeg glæder mig over, at atleterne ikke mærker noget til urolighederne og demonstrationerne i Athen. Det betyder, at de 74 danske atleter kan koncentrere sig om deres konkurrencer og om at få nogle fantastiske oplevelser.

 

Fakta om Special Olympics World Summer Games 2011
Med støtte fra den græske stat er Athen udvalgt til at tilrettelægge og være vært for Special Olympics World Summer Games i dagene 20. juni til 4. juli 2011. Dansk Handicap Idræts-Forbund har udtaget 74 deltagere, der stiller op i følgende idrætsgrene: Atletik, badminton, boccia, bowling, fodbold, golf, gymnastik, håndbold, judo, ridning og svømning. De danske deltageres oplevelser og resultater kan under stævnet løbende følges på www.dhif.dk

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap