lev_har_loesningerne_menutop.jpg 08.09.2011

LEV har løsningerne....

Det flyver om ørene på os alle med røde og blå planer i denne valgkamp. Nu melder LEV sig også på banen med løsninger på nogle af Danmarks udfordringer. På en meget alvorlig baggrund - men med et glimt i øjet - har vi givet en række bud på løsningen af blandt andet den økonomiske krise og den energipolitiske udfordring.

Med en række elektroniske postkort på LEVs hjemmeside forsøger vi, at gøre politikerne - og danskerne - opmærksomme på vilkårene for mennesker med udviklingshæmning i dagens Danmark. Det sker fx med udsagnet:

"Vi har løsningen på hvordan Danmark sparer på energien … [kortets bagside:] Alle skal gå i seng kl. 21. Det er virkeligheden for mange udviklingshæmmede, der er afhængige af hjælp - og hvis de kan, så kan vi vel også".

Kortet sætter dermed fokus på de omfattende besparelser, som er gennemført de senere år over for mennesker med et stort hjælpebehov. Personaleressourcerne beskæres og strækkes til det yderste. Nogle steder er der efterhånden tale om ren opbevaring med helt utilstrækkelige muligheder for aktivitet og udfoldelse.

Et andet af kampagnens elektroniske postkort retter søgelyset mod de helt utilstrækkelige boligforhold, som stadig er virkeligheden for tusindvis af udviklingshæmmede. Det sker med teksten:

"Vi har løsningen på boligproblemet… [kortets bagside:] Alle skal bo på max. 20 m2. Det er vilkårene for mere end 6 ud af 10 voksne udviklingshæmmede - og hvis de kan så kan vi vel også"

Sytter Kristensen udtaler om baggrunden for LEVs udgivelse af de elektroniske postkort:

- Vi prøver med en humoristisk tilgang, til nogle meget alvorlige emner, at få folk til at stoppe op og lige tænke over, hvad det er vi i dagens danske velfærdssamfund, tilbyder udviklingshæmmede. Jeg tror, at der er alt for få, som reelt kender konsekvenserne af de besparelser, som er gennemført de seneste år. Besparelser som har ramt nogle af samfundets mest udsatte borgere - nemlig mennesker med udviklingshæmning og deres familier.

Alle kan sende et eller flere af de elektroniske kort fra LEVs hjemmeside. Det er nemt - og helt gratis. Til gengæld har du mulighed for at hjælpe medborgere med udviklingshæmning med at blive hørt og set af de politikere, som for tiden kæmper om vores stemmer.

- Jeg håber, at mange vil gribe denne her mulighed for at råbe politikerne op her i valgkampen. Jeg har da i hvert fald tænkt mig at få sendt nogle stykker til kandidaterne fra de forskellige partier. Og hvis der er flere der gør det med mig, så kan det jo være at det skaber gehør.

Læs mere

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap