astrid_krag.jpg 19.04.2012

Lige adgang til sundhed

Åbent samråd i Folketingets sundhedsudvalg om lige adgang til sundhedsbehandling for alle, gav ingen klare svar fra sundheds- og forebyggelsesminister Astrid Krag. Derfor har LEVs landsformand i dag skrevet til ministeren med en opfordring til at tage de generelle ligestillings- og tilgængelighedsproblemer alvorligt.

Dagbladet Politiken og TV2 Nyhederne bragte i februar i år historien om, hvordan en kvinde med udviklingshæmning blev nægtet den optimale behandling. Konsekvensen var, at der ikke blev opereret i tide, og kvinden døde af kræftsygdommen cirka seks måneder senere.

På den baggrund indkaldte Liselott Blixt (DF) sundheds- og forebyggelsesministeren i åben samråd om emnet. Samrådet fandt sted den 16. april, og her forklarede ministeren, at hun ikke havde kendskab til, at der skulle være generelle ligebehandlingsproblemer i sundhedsvæsnet for mennesker med udviklingshæmning.

Men der er desværre masser af ligebehandlingsproblemer for mennesker med udviklingshæmning, når det gælder sundhed. Også på langt flere områder end blot kræft. Derfor har LEVs Landsformand, Sytter Kristensen, i dag sendt et brev til Astrid Krag, hvor hun forklarer den omfattende dokumentation, der findes på at problemerne eksisterer i virkelighedens verden - og hvor hun opfordrer til, at der tages konkrete initiativer for at komme den manglende ligebehandling til livs.

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap