bilka esbjerg.jpg 08.03.2012

Dansk Supermarked vil ansætte 100 udviklingshæmmede

Dansk Supermarked og Landsforeningen LEV har netop underskrevet en samarbejdsaftale, der skal få mindst 100 mennesker med udviklingshæmning i job i koncernens varehuse og butikker inden 2014.

Samarbejdet skal skabe skånejob til udviklingshæmmede førtidspensionister og praktikpladser til unge udviklingshæmmede i forbindelse med den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse (STU).

‐ Der er rigtig mange mennesker med udviklingshæmning, som gerne vil arbejde lige som alle andre mennesker. Som udviklingshæmmet har man også brug for, at udføre relevante arbejdsopgaver og blive anerkendt for det. Vi ser gerne, at de, som har lysten, viljen og evnerne, får muligheden for at komme ud af de beskyttede værksteder og ind på det ordinære arbejdsmarked, og derfor er aftalen med Dansk Supermarked noget af det bedste, der kunne ske for os, siger LEVs formand, Sytter Kristensen.

Samarbejdet mellem Dansk Supermarked er kommet i stand via LEVs Projekt KLAP, der har som formål at bygge bro mellem STU og arbejdsmarkedet for unge med udviklingshæmning. I årtier har det været meget vanskeligt for netop disse unge at få et arbejde på det ordinære arbejdsmarked, men KLAP har vist, at det kan lade sig gøre.

Mindst 100 i job inden 2014
Dansk Supermarked har flere års erfaring med at ansætte mennesker med udviklingshæmning og andre handicappede i praktikforløb og skånejob. Fx er flaskeindleveringen i Bilka Esbjerg gennem flere år blevet drevet af et team af udviklingshæmmede - og her er der altid styr på sagerne. Teamet går op i arbejdet med liv og sjæl - og de er stolte af at have en velfungerende og ordentlig afdeling.

‐ Udviklingshæmmede trives ofte bedst med velkendte, rutineprægede opgaver - og sådanne opgaver har vi en del af i vores varehuse. Det er alt fra vareopfyldning, pakkeri og forefaldende serviceopgaver fx indsamling af kurve. Vi er opmærksomme på de skånehensyn, der må tages til den enkelte medarbejder, men vi kan som regel altid finde et arbejdsområde, som han eller hun kan udfylde, fortæller HR‐konsulent Simon Rosenkrands fra Dansk Supermarked.

Dansk Supermarked forventer med aftalen at få mindst 100 mennesker med udviklingshæmning i job på landsplan inden udgangen af 2013. Og det er ikke kun de 100 persoenr, der får gavn af samarbejdet mellem detailkoncernen og LEV. Det er ren win‐win:

‐ For os er det her en rigtig god aftale. Vi får nogle loyale, glade og arbejdsomme medarbejdere, som virkelig gerne vil det her. De kræver selvfølgelig lidt mere hjælp og støtte end de øvrige medarbejdere, til gengæld er der ikke mange, der slår dem i engagement og arbejdsglæde. Vi har rigtig gode erfaringer med at ansætte udviklingshæmmede i disse stillinger, og her er et område, hvor vi virkelig føler, at vi kan bidrage og tage socialt ansvar, der flytter noget, siger Simon Rosenkrands.

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap