karen hækkerup og sytter kristensen.jpg Social- og integrationsminister, Karen Hækkerup og LEVs landsformand, Sytter Kristensen. 05.11.2012

Socialministeren på besøg hos LEV

Social- og integrationsminister, Karen Hækkerup var i dag på besøg hos Landsforeningen LEV.

Besøget indebar udover et besøg i Landsforeningens lokaler i Hvidovre, hvor ministeren hørte om foreningens arbejde og de udfordringer som mennesker med udviklingshæmning står overfor, også et besøg på et botilbud i Gentofte. Her fik ministeren lejlighed til at hilse på beboerne og få et indblik i deres hverdag.

"Landsforeningen LEV gør et kæmpe arbejde for mennesker med udviklingshæmning over hele landet. Jeg er rigtig glad for at have fået mulighed for at lære foreningen bedre at kende, og det var meget givende at møde nogle af de beboere og pårørende, som foreningen hjælper hver dag. Det er vigtigt for mig at høre om beboernes erfaringer og ønsker fra dem selv, så de også oplever, at de har en stemme og får den hjælp, som de har brug for", sagde Karen Hækkerup efter besøget.

Også formand for Landsforeningen LEV, Sytter Kristensen, var glad for besøget:
"Jeg er glad for at Karen Hækkerup har besøgt os i LEV. Vi har haft lejlighed til at drøfte en række vigtige emner på det sociale handicapområde. Men jeg er især glad for, at vi sammen fik besøgt et bosted for mennesker med meget omfattende og komplekse handicap. Ministeren fik mødt nogle af beboerne - og fik helt sikkert også et billede af, at her er en målgruppe, som kræver høj faglighed - og høj etik - hos fagpersonerne, der hjælper dem i dagligdagen. Borgere, som er helt afhængige af et anstændigt velfærdssamfund, hvis de skal opleve, at have et godt liv og at være bestemmende over sit eget liv."

Besøget var det første ud af i alt fem besøg hos landets handicaporganisationer, som Social- og integrationsministeren skal på i dette efterår.

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap