dr kv13.jpg Fra DR.dk 23.10.2013

Mennesker med udviklingshæmning stemmer også

DR.dk har i deres dækning af kommunalvalget valgt at sætte fokus på tilgængelighed. LEVs forslag er blandt andet, at stemmesedlerne forsynes med partilogoer og foto af kandidaterne. Det vil forbedre tilgængeligheden for mennesker med udviklingshæmning, siger LEVs landsformand til DR.

Mennesker med udviklingshæmning kan have svært ved at gennemskue en stemmeseddel, især fordi mange har svært ved at læse. Derfor foreslog LEV for år tilbage at forsyne stemmesedlerne med partilogoer og billeder af kandidaterne.  Det ville gøre det nemmere for mange udviklingshæmmede, at sætte deres kryds ved folketings- og kommunalvalg på egen hånd. Desværre afviste økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) en sådan løsning.

I stedet opfordrer Landsforeningen LEV nu de enkelte kommuner at hænge billeder op af samtlige kandidater ved valgstederne, så dem, der har svært ved at læse, kan genkende de bedste politikere og sætte deres kryds ved valget den 19. november.

- De har fuldt ud ligeså meget ret og pligt til at stemme som alle os andre, og de er jo dem, der dybt afhængige af hjælpen henne på kommunen, så derfor skal de også have indflydelse på hvem, der sætter standarden, siger Sytter Kristensen bl.a. til DR.

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap