lars gjermandsen_web.jpg 15.10.2013

Ny formand i ULF og i ULF Ungdom

Lisbeth Jensen, der har været formand for Udviklingshæmmedes Landsforbund siden stiftelsen i 1993, har valgt at træde tilbage. Ny landsformand er Lars Gjermandsen, som blev valgt uden modkandidater på ULFs landsmøde i weekenden. Ny formand for ULF-Ungdom blev også valgt i weekenden. Det blev Jette Sørup Tastesen.

Lars har indtil nu været formand for ULF Ungdom. Han går rigtig meget op i politik og er ikke bange for at sige sin direkte mening til politikerne. Når der er udviklingshæmmede, der ikke bliver behandlet ordentligt, er Lars hurtig til at banke i bordet og sige, at det ikke kan være rigtigt.

Lars er 32 år og er derfor fra en anden tid end den hidtidige formand Lisbeth Jensen. Han er ikke fra institutionernes tid, og han har gået på almindelig folkeskole i en specialklasse. Til daglig arbejder Lars i et fleksjob i Spekva, en træfabrik i Vamdrup.

Blandt Lars' vigtigste mærkesager er, at Udviklingshæmmede så vidt muligt skal ud og arbejde på det almindelige arbejdsmarked og bo side om side med alle andre menneske. Lars vil også arbejde for at bekæmpe mobning af udviklingshæmmede.

Den nye formand for ULF-Ungdom, Jette Sørup Tastesen, er 29 år og er født og opvokset i Esbjerg. Hun arbejder i Incado, en butik i Esbjerg, hvor der sælges brugskunst. Her har hun et skånejob.

Jette har siddet med i ULF Ungdoms bestyrelse i noget tid, og så har hun prøvet en babysimulator via ULFs babyprojekt, og det tager hun rundt i landet og holder foredrag om.

Jettes vigtigste mærkesager er uddannelse, mobning og mere synlighed.

Tak til Lisbeth
LEVs landsformand, Sytter Kristensen sender en stor tak til Lisbeth Jensen for hendes enorme indsats som formand for ULF

- Lisbeth Jensen har løftet en kæmpe opgave som ULF-formand i mere end 20 år. Hun banede vejen for, at mange udviklingshæmmede også fik deres egen stemme. Og en stærk og klar en af slagsen.

- Vi er mange som har nydt godt af Lisbeths klare blik for urimelighederne i den måde, vi behandler mennesker med udviklingshæmning i dagens Danmark. Og Lisbeth har altid formået at formidle sine pointer og holdninger med et glimt i øjet. Det er en tung arv, der skal løftes af den nye formand, udtaler LEVs landsformand.

Ny formand med blik for det politiske spil
Sytter Kristensen hilser de to nye formænd velkomne, og hun føler sig overbevist om, at de nok skal komme godt fra start:

- Jeg kender Lars fra hans tid som formand for ULF Ungdom. Den opgave har han løftet flot, og jeg er sikker på, at han bliver en god og engageret formand for ULF. Lars har et godt blik for det politiske spil, og han formår at holde fast i sine sager. Det er super vigtige egenskaber - ikke mindst i disse år hvor der er så meget pres på udviklingshæmmedes vilkår og udviklingsmuligheder. Den opgave håber jeg at vi kommer til at samarbejde tæt om at løfte.

- Jeg kender ikke Jette så godt, men det håber jeg at komme til. ULF Ungdom er en vigtig ramme om yngre udviklingshæmmede, der gerne vil prøve kræfter med det handicappolitiske arbejde, udtaler LEVs landsformand.

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap