julekort_2014.jpg 09.12.2014

Indespærring - LEVs julekort 2014

Landsforeningen LEV ønsker alle venner og samarbejdspartnere en glædelig jul og et godt nytår!

2014 har stået i ledsagelsens tegn - eller måske nærmere i manglen på samme.

I januar i år udsendte Kommunernes Landsforening en såkaldt administrativ meddelelse, hvori man kunne læse, at den bruger betaling for ledsagelse, som mange kommuner i årevis havde opkrævet, var ulovlig, og at kommunerne var forpligtet til at yde denne service til borgerne.

Hurtigt viste det sig, at en del kommuners svar på, at de nu ikke længere kunne fortsætte de ulovlige opkrævninger, var nye ulovligheder, nemlig et serviceniveau der siger stop for al ledsagelse i forbindelse med ferier, udflugter eller diverse hverdagsaktiviteter. En gradvist tiltagende indespærring, som også blev bekræftet af en større undersøgelse fra SL midt på sommeren i år.

En stor del af 2014 er gået med at forklare LEVs holdning på detteområde. Der har været mange misforståelser og overraskende positioner i debatten - men vores indsats blev bemærket. I maj i år blev LEVs landsformand tildelt prisen som 'sympatisk kværulant' for sin deltagelse i debatten om den ulovlige - og helt urimelige- brugerbetaling på hjælpen.

Det lykkedes desværre ikke at overbevise regeringen om, at også mennesker med udviklingshæmning skal gives en entydig rettighed til ledsagelse. Men kampen fortsætter i 2015 - både lokalt og nationalt.

Lad os sammen arbejde for, at 2015 bliver det år, hvor alle får mulighed for at komme afsted til aktiviteter og på ferie.

Landsforeningen LEV ønsker alle venner og samarbejdspartnere en glædelig jul og et godt nytår!

Glædelig jul og godt nytår!

Med venlig hilsen
Landsforeningen LEV

Læs mere Julekort

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap