eb om ferie2.jpg Fra EB.dk 08.01.2014

Dyr ledsagelse – og det kommunale selvstyre

56 af landets 98 kommuner tvinger mennesker med udviklingshæmning til at betale for pædagogernes løn, mad og rejseudgifter, hvis de skal væk fra deres botilbud. Det skrev Ekstra Bladet i en artikel i går. Den ulovlige betaling kan løbe op i 20.000 kr. for en femdages tur i sommerhus. En problemstilling som vi også fra LEVs side har gjort opmærksom på mange gange.

I Ekstra Bladets artikel siger landsformand for LEV, Sytter Kristensen:

"Det er vildt kritisabelt. Jeg kan slet ikke forstå, at sådan noget kan lade sig gøre. Det er tre en halv måned siden, jeg rejste problemstillingen første gang over for ministeren. Jeg bliver dybt krænket over, at ministeren ikke siger, at det her er et problem, som man kan tage fat i med det samme."

Socialminister Annette Vilhelmsens kommentar til kommunernes ulovlige ageren er unægtelig også noget kryptisk. Hun siger: "Jeg giver ikke friløb til, at man bryder loven, men vi har et kommunalt selvstyre herhjemme. Kommunerne må ikke bryde loven, og det, de gør, er ikke lovligt."

Sytter Kristensen er forundret over ministerens melding:
- Hvad mener ministeren egentlig? Er selvstyret en slags undskyldning for lovbrud?

Socialministeren har tidligere lovet at se på en løsning, som hun ville drøfte inden for rammerne af det såkaldte partnerskab med KL. Det er nu mere end fire måneder siden. Sytter Kristensen mener, det er ved at være på høje tid, at ministeren kommer med noget andet end vage henvisninger til det kommunale selvstyre.

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap