sytter_p4 sjælland2.jpg 11.07.2014

LEV: Kommuner SKAL handle på nødråb

En 64-årig mor blev ved Retten i Næstved den 9. juli idømt 11 års fængsel for drabet på sin multihandicappede datter. Moren tilstod allerede ved anholdelsen i januar drabet på datteren. Efterfølgende forsøgte moren at begå selvmord, men det lykkedes ikke. LEVs landsformand kritiserer, at Slagelse Kommune ikke reagerede i tide på kvindens nødråb.

Drabet skete angiveligt på grund af morens dybe desperation over behandlingen af den handicappede datter på et nyt dagtilbud i Skælskør, hun var blevet flyttet til trods voldsomme protester fra kvinden. Efter flytningen var datteren holdt op med at spise og måtte sidde i kørestol hele tiden, fordi hun ikke fik trænet sine ben.

Men Slagelse Kommune reagerede ikke på kvindens nødråb - heller ikke en henvendelse til Slagelses borgmester Lis Tribler gav noget resultat. For LEVs landsformand, Sytter Kristensen, er det helt uantageligt. Til P4 Sjælland udtaler hun:

"Når man sender et brev til en borgmester, så er det et nødråb og noget, man skal handle på. De skulle have lyttet til hende og handlet på det," siger Sytter Kristensen.

Slagelse Kommune erkender nu, at man flyttede kvinden af økonomiske hensyn, men fastholder, at man har lyttet til kvindens nødråb:

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap