tv2bornholm250614.jpg Fra tv2bornholm.dk 30.06.2014

Godnat kl. 18:30 - Man tror det er løgn!

Bornholms Regionskommune skal spare penge og har derfor opstillet en række spareforslag på samlet 72 millioner kroner. Et af spareforslagene går ud på at skære i aftenpersonalet på Bostedet Klintebo. Det vil have den konsekvens, at en række beboere vil blive lagt i seng allerede klokken 18:30.

TV2 Bornholm kunne den 25. juni berette om et spareforslag, der blandt andet har den konsekvens, at visse beboere på bostedet Klintebo fremover vil blive lagt i seng klokken 18:30.

- Altså, hvis du bliver buret inde på værelset og ikke kan komme ud at opleve en aftensol eller en grillpølse klokken 9 eller grillduft, så bliver du jo frustreret, siger Steen Kofod, der er formand for brugerbestyrelsen på Klintebo og medlem af LEV Bornholms bestyrelse, til TV2 Bornholm.

Også Social- og sundhedsudvalgets formand, Bente Helms, er skeptisk overfor forslaget. Hun siger blandt andet:
- Sådan et forslag synes jeg heller ikke har nogen gang på jorden..… Så kan det godt være, at man til området siger, kan I kigge på noget, hvor man kan omlægge lidt, hvor man måske kan gøre tingene på en anden måde, hvor man så kan få hentet pengene hjem.

LEVs landsformand, Sytter Kristensen, er nervøs over udmeldingen fra Bornholm:
- Selvfølgelig er det dejligt, at formanden for Social- og sundhedsudvalget er skeptisk, men at et sådan forslag overhovedet bliver stillet får ofte den konsekvens, at andre og mindre besparelser "glider lettere ned". Lige pludselig virker en sengetid klokken 20 som en sejr for beboerne og de pårørende. Vi advarede mod denne udvikling i en kampagne tilbage i forbindelse med sidste Folketingsvalg, men der havde vi altså ikke fantasi til at forestille os, at 18:30 kunne komme på tale, så vi skrev klokken 21. Man tror det er løgn, når man læser om sådan et forslag.

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap