bank-mikkelsen prisen 2014.jpg 17.11.2014

Fornem pris til "Undskyld vi er her også"

N.E. Bank-Mikkelsens Pris 2014 blev i fredags tildelt de medvirkende i og tilrettelæggerne bag DR 1 succes-dokumentaren "Undskyld vi er her også". De fik prisen for deres bidrag til "at synliggøre, at alle har værdi - uanset forhindringer i egen situation eller samfundets indretning", som det hedder i den officielle begrundelse.

Prismodtagerne er Adam Lange, Sara Haulrig Larsen, Maria Quitzau Mortensen, Alexander H. Pagh, Jesper Nielsen, Sandra E. Rosenberg, Louise S. Larsen, der er de centrale medvirkende i "Undskyld vi er her også", samt Mette Andkjær og Tue Rye Christensen, der har tilrettelagt udsendelsesrækken.

N.E. Bank-Mikkelsens Pris uddeles af en mindefond, der blev oprettet i den gamle forsorgschefs navn i 1993. Grundlaget for mindefonden er Bank-Mikkelsens filosofi om at skabe en tilværelse så nær det normale som muligt for mennesker med handicap.

Og, som mindefonden skriver, så går der "en lige og markant linje fra N.E. Bank-Mikkelsens normaliseringsprincip til den dagligdag, som udsendelserne så fornemt har sat fokus på."

LEVs landsformand, Sytter Kristensen, er i øvrigt bestyrelsesmedlem i mindefonden.

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap