Thomas-Medom-S.jpg Fra aarhus.dk 06.05.2015

SF-Rådmand erkender voldsomme besparelser på handicapområdet – og vil handle

Besparelserne på hjælpen til handicappede er gået for vidt. Det mener rådmand, Thomas Medom, i Aarhus Kommune. Det handler blandt andet om muligheden for at få ledsagelse i forbindelse med ferie og om bedre pædagogisk hjælp i kommunens bosteder. Finansieringen skal findes ved at hæve skatten med en promille.

Aarhus Kommune, med rådmand Thomas Medom i spidsen, har været ude i et heftigt stormvejr om forældrebetalingen for døgnanbragte børn med handicap. En sag, der endte med, at Aarhus blev underkendt i Ankestyrelsen – og som har fået byrådet til helt at stoppe opkrævningen af forældrebetaling for denne gruppe familier.

Men det er langt fra kun familier med børn med handicap, der er blevet ramt hårdt af de senere års voldsomme besparelser i Aarhus Kommune. Også voksne med handicap har fået de voldsomme besparelser at føle. Og det vil rådmandens parti, SF, nu gøre noget ved.

Til JP Aarhus udtaler Thomas Medom blandt andet: ”Nedgangen i serviceniveauet på handicapområdet skal stoppes. Det er rigtig svært for et byråd at fastholde, at handicappede ikke kan komme på en uges ferie i Danmark. Det er ikke værdigt.”

Konkret foreslår SF i Aarhus, at der afsættes 40 mio. kr. på budgettet, så nedgangen i serviceniveauet kan stoppes. Og pengene, mener partiet, skal komme fra en skattestigning på en promille.

LEVs landsformand, Sytter Kristensen, glæder sig over SF’s udmelding:
- Erkendelsen af at besparelserne på handicapområdet er gået alt, alt for vidt er vigtig. Det har haft store negative konsekvenser for ikke mindst mennesker med udviklingshæmning. Det burde rådmanden også kunne få resten af byrådet til at indse.

- Aarhus Kommune er en af de kommuner, som har stoppet al ledsagelse i forbindelse med ferie til mennesker med udviklingshæmning. Det var kommunens urimelige svar på, at de i årevis havde opkrævet ulovlig brugerbetaling på hjælpen. Det klæder rådmanden at nævne dette område som et af de steder, hvor der skal rettes op.

- Jeg kan ikke vurdere om 40 mio. kr. er tilstrækkeligt. Det er det næppe set i lyset af, at vi taler om årevis med konstante forringelser. Men det er bedre end ingenting. Om finansieringen så skal tilvejebringes via nye skatteindtægter, vil jeg ikke blande mig i, siger Sytter Kristensen.

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap