Bank Mikkelsen Prisen 2016-web.jpg 19.11.2016

Pris for modige vidnesbyrd

N. E. Bank-Mikkelsens Pris 2016 blev i går overrakt ved et arrangement i Handicaporganisationernes Hus.

Lone Christensen, Caroline Olsen og Arne Andersen blev belønnet for i tre TV-udsendelser at have fortalt om deres barndom og ungdom og dermed gjorde deres til, at behandlingen af udsatte mennesker aldrig igen kommer til hvile på noget, der minder om den tids menneskesyn. Hvilket ikke er nogen selvfølge.

Som motivering for prisen hedder det blandt andet:

”Lone Christensen, Caroline Olsen og Arne Andersen har været de centrale historiefortællere i de tre TV-udsendelser ”De åndssvages historie”, tilrettelagt af Mette Andkjær Hansen. De har med deres deltagelse vist et ubeskriveligt stort mod ved at fortælle om de vilkår, de er blevet mødt med i barndom og ungdom i en tid, hvor holdningen til mennesker med psykiske funktionsnedsættelser var en anden. En tid præget af mangel på respekt, værdighed og anerkendelse af alle som ligeværdige borgere. Det er vigtigt, at vi som samfund ikke glemmer fortiden, uanset dens triste skær.

De tre prismodtagere har gennem deres vidnesbyrd og historie medvirket til at erindre vores nære fortid og dermed bidraget til, at vi kan lære af fortiden."

Prisen blev overrakt af formanden for N. E. Bank-Mikkelsens Mindefond, Tadao Chiba, som er forstander for Dansk Japansk Folkehøjskole. Flere fik herefter ordet, blandt andre Arne Andersen, der takkede på de tre prisvinderes vegne. Arne havde kun haft gode oplevelser ud af at medvirke i filmen, og efter at den var blevet vist.

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap