Asbjørn og Anni_web.jpg 06.12.2018

Nyt ambassadørkorps skal hjælpe personer med udviklingshæmning i job

Som noget nyt har KLAPjob startet et ambassadørkorps, der skal bestå af personer med udviklingshæmning, som er i arbejde, og som gerne vil hjælpe og støtte andre, der vil samme vej. Asbjørn Jensen er KLAPjobs første ambassadør.

Af Emma Borello, kommunikationsmedarbejder i LEV

Asbjørn er 48 år, arbejder i REMA 1000 og kan nu kalde sig den allerførste KLAPjob-ambassadør. Som ambassadør skal Asbjørn fortælle andre mennesker med udviklingshæmning om alle de fordele, udfordringer og op-og-ned ture, der er forbundet med at have et arbejde.

Asbjørns egen vej ind på det ’almindelige’ arbejdsmarked startede for otte år siden, hvor han henvendte sig til KLAPjob med ønsket om at få et job. På daværende tidspunkt havde Asbjørn været 22 år på det beskyttede værkssted Trepas, men var parat til at prøve noget nyt. Med hjælp fra KLAPjob fandt Asbjørn drømmejobbet hos REMA 1000 i Viborg.

Udvikling gennem arbejde
Asbjørn er udvalgt som KLAPjobs første ambassadør, fordi han er et rigtig godt eksempel på, hvor meget man som voksen med udviklingshæmning kan udvikle sig gennem sit arbejde. Han har tabt sig, medicinforbruget er faldet drastisk, og Asbjørn er blevet langt bedre til at klare sig selv.

Men livet som medarbejder er ikke altid en dans på roser. Det kan være hårdt at starte i nyt arbejde, og også disse erfaringer skal ambassadørerne dele ud af.

- Det var ekstremt hårdt fra dag ét, hvor jeg startede et nyt liv. Jeg var meget træt. Men jeg begyndte at elske det mere og mere, og jeg havde mere og mere kommunikation med mine kolleger og følte mig som rigtig ansat. Jeg er meget stolt over den forandring, der er sket, fortæller Asbjørn Jensen.

Ambassadører skal hjælpe og inspirere
Som en del af korpsets arbejde får ambassadørerne en fast telefontid en gang om ugen, hvor de deler ud af deres erfaringer og svarer på spørgsmål om livet på arbejdsmarkedet.

Udover telefontider skal ambassadørkorpset også fortælle om deres arbejdshverdag på KLAPjobs sociale medier og deltage i messer, konferencer og meget andet. Alt sammen med formålet at hjælpe og inspirere andre potentielle arbejdstagere.

- Det er fedt at være den første ambassadør. Jeg vil gerne være med til at udbrede budskabet om dét at komme ud i job og dele succeserne med andre, siger Asbjørn Jensen.

I starten af det nye år udvides KLAPjobs ambassadørkorps med fem-otte nye ambassadører fordelt over hele landet.

 

KLAPjobs AMBASSADØRKORPS

Som KLAPjob-ambassadør arbejder man på frivillig basis og varetager opgaver såsom:

• Have ’telefontid’ cirka én time om ugen i et bestemt interval, hvor interesserede kandidater kan ringe, hvis de har spørgsmål til jobsøgningsprocessen, livet på arbejdsmarkedet med mere.

• Deltagelse på messer, konferencer, jobkaravaner, oplæg for STU'ere med mere.

• Inddragelse i KLAPjobs kommunikationsarbejde, eksempelvis ved at lave små videoer eller tage billeder fra deres arbejdsdag, medarbejderfest, frokostpausen med mere.

Kunne du tænker dig at blive KLAPjob-ambassadør? Så skriv til KLAPjobs kommunikationsmedarbejder Emma Borello på mail: eb@lev.dk

Artiklen blev bragt i LEV Bladet nr. 8 2018

Temadag - Seksualitet og handicap

Temadag - Seksualitet og handicap