shutterstock_1131896.jpg Foto: Shutterstock 27.02.2019

Bevar de fysiske køreplaner!

Trafikselskabet Movia er blevet mødt af massive klager siden de tilbage i december måned vedtog at fjerne de fysiske køreplaner på stoppestederne.

OPDATERING: Busplanerne kommer tilbage! Movias bestyrelse har lyttet til kritikken og vil nu begynde at sætte køreplaner op igen. > Læs mere på eb.dk.

Tanken er, at man i stedet skal benytte sin mobil, når man vil vide hvornår bussen kører – enten via en app eller via en SMS-service, men det har altså mødt massive protester. Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk har samlet folks historier og argumenter sammen, så de har noget at gå videre til Movia med.

”Vi har holdt møde Movia i efteråret og henvendt os til dem flere gange, og vi har hele tiden gjort det meget klart, at vi mener, at der er brug for information direkte på stoppesteder, og at man ikke kan overføre al information til mobiltelefonerne”, siger Rasmus Markussen, politisk medarbejder i Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk på Passagerpulsens Facebook-side.

Og protesterne har i første omgang medført, at Movia onsdag vil tage sagen op igen på et bestyrelsesmøde.

LEVs landsformand Anni Sørensen er glad for, at Movia vil tage sagen op til fornyet overvejelse:

- Rigtig mange mennesker med udviklingshæmning er helt afhængige af, at der er køreplaner på stoppestederne, når de skal med bussen. For dem er en mobilløsning ikke en mulighed. Og de er langt fra de eneste – det samme gælder for eksempel for mange ældre. Faktisk tror jeg også, at der er rigtigt mange – både unge og ældre, der foretrækker stadig at have muligheden for lige at kigge på standeren, frem for at skulle have mobilen frem og bruge tid på at slå afgangstiderne op.

- Så jeg håber virkeligt, at Movia, nu de har fået lidt betænkningstid - og en masse kommentarer - i dag, på deres bestyrelsesmøde, ændrer deres beslutning, så vi igen får de fysiske køreplaner på alle stoppesteder.