shutterstock_282697931.jpg Foto: Shutterstock 18.02.2019

Svært ved at få fat på kontanter?

Det går i disse år stærkt med digitaliseringen af vores samfund - til glæde for de mange, der behersker computere, smartphones og hvad dertil hører. Men samtidigt går det mindst lige så hurtigt med afviklingen af ”det analoge samfund” - til stor gene for mange andre. For at vi i LEV kan vise, at det stadig er vigtigt for mange danskere at kunne få kontanter, har vi brug for DIN hjælp.

Digitaliseringen har mange konsekvenser for borgere, der ikke kan håndtere pinkoder og NemID. Det er simpelthen blevet mere besværligt ikke at være ’digital’ – og det lader ikke til, at udviklingen stopper. Og netop denne besværlighed kan måske være årsagen til, at mange, der egentlig ikke kan håndtere det digitale fuldt ud, ender med alligevel at benytte løsningerne.

En af de helt store udfordringer for mange mennesker med udviklingshæmning er håndteringen af den daglige økonomi. Dem, der ikke kan håndtere en pinkode, har efterhånden virkelig svært ved at komme i besiddelse af kontanter - og det bliver kun sværere. For modsat i det offentlige, hvor er et krav om, at der stilles ikke-digitale alternativer til rådighed for dem, der ikke kan håndtere de digitale løsninger eller som ikke ønsker dem, så er der ikke lignende regler, når det kommer til penge. Her regner man stadig kontanter som et brugbart alternativ - og det er det da også - hvis man kan få fat i dem.

Vi har brug for din hjælp!
Hvis du - eller en du kender - ikke kan håndtere en pinkode og derfor er afhængig af kontanter, så hører vi meget gerne fra dig. Vi har brug for så mange cases som muligt, hvis vi skal forsøge at få sikret, at man stadig kan agere som ikke-digital borger i Danmark.

Udfyld blot spørgeskemaet nedenfor – du vælger selv, om du vil være anonym.