Bloggere.jpg 16.09.2019

Handicapaktivister og bloggere kæmper for en bedre handicappolitik

Mathilde Faber og Sandra Due Larsen debuterede for godt et halvt år siden som bloggere på nyhedsmediet A4NU.dk. Deres ønske og håb er, at deres blogs kan hjælpe og inspirere andre

Af Clavs Sylvest – kommunikationsmedarbejder i LEV

Mathilde Faber og Sandra Due Larsen har mange ting at se til. De er både aktivister, frivillige rådgivere på Venskabslinjen og bloggere. Og så er de begge meget politisk interesseret og engageret. Målet med alle deres aktiviteter er, at borgere med handicap får bedre vilkår og mere livskvalitet.

For godt et halvt års tid siden fik de tilbuddet om at skrive blogs for nyhedsmediet A4NU.dk, og den mulighed greb de to kvinder straks – faktisk har det altid været et stort ønske for dem begge at skrive.

- Både Sandra og jeg har altid drømt at skrive vores egne blogs – og så opstod der pludselig en mulighed for det. Faktisk er det vores ambition at blive så kendte, at vi kan leve af at blogge, siger Mathilde Faber.

Handicappolitik fylder meget
Indtil videre er der kommet to blogs ud over rampen fra de to skribenter, der får assistance til skrivningen fra en frivillig journalist fra initiativet Hverdagsaktivisterne, som både Mathilde og Sandra også er tilknyttet. Men selve udtænkningen af indholdet står de to skribenter selv for – og indtil videre har politik fyldt en hel del i deres blogs.

- Det har noget at gøre med, hvad vi synes, der skal laves om inden for handicappolitikken. Det var det i hvert fald i vores seneste indlæg. Og så kommer vi med nogle idéer til, hvad vi synes, der skal laves om inden for handicappolitikken, og hvordan vi som handicappede gerne vil ses og høres ude i samfundet, lyder det fra Sandra Due Larsen, der fortsætter:

- Vi føler, at vi ikke rigtig må være i den her verden. At handicappede ikke har lov til at være her. Og det vil vi ikke finde os i. Det er blandt andet derfor, vi har valgt at blogge. Vi vil gerne vise politikerne, at alle har ret til et godt liv. At alle har ret til at være her.

Frustration på et stykke papir
Både Sandra og Mathilde er begge bosiddende i København og har deltaget i mange demonstrationer mod besparelserne på handicapområdet i Københavns Kommune. De er begge tilknyttet aktivistgrupperne #KæreFrank og Handicapaktivisterne, der flere gange har været ude med heftig kritik af politikerne i Københavns Kommune. De to bloggere arbejder til daglig på medieskolen Juno fem gange om ugen, hvilket de begge er enormt glade for. Men grundet besparelserne i kommunen har de to fået en melding om, at den aktivitet nu vil blive skåret ned til tre dage om ugen. Det mener de begge er dybt urimeligt og frustrerende. Og her har blogskrivningen haft en positiv virkning på at bearbejde den frustration, mener Mathilde:

- Fordi så får man ligesom sin frustration ud på en platform. Ud på et stykke papir. Så man ikke i stedet for går og gemmer på det og ikke siger det til nogen. Og det er faktisk rart at have den mulighed, fordi der er ikke rigtig nogen, man kan snakke med om de frustrationer. Samtidig får vi også mange positive tilbagemeldinger på vores blogs, og det viser, at vi ikke er alene om de ting, som vi skriver om, fortæller Mathilde.

Blog til inspiration
Men målet med at skrive blogs er mest af alt at hjælpe og inspirere andre, fortæller både Mathilde og Sandra.

- Vi skriver også for, at andre skal blive hørt. Altså andre, der enten ikke har tid. Eller som ikke har vores ordforråd, eller som har svært ved at kommunikere. Så hjælper vi med at få deres budskaber ud i virkeligheden, siger Mathilde

Og Sandra supplerer:

- Vores blogskrivning kan forhåbentligt også være med til at inspirere andre til selv at skrive blogs, ligesom Mathilde og jeg er begyndt på.

Ny handicappolitik, tak!
Der er rørende enighed hos de to bloggere, når de bliver spurgt ind til, hvad deres ønskescenarier er for fremtiden:

- Vi vil gerne have en ny handicappolitik. Vi vil gerne have, at alle de nye kvalitetsstandarder i Københavns Kommune bliver taget fuldstændig af bordet, så vi fortsat får lov til at være på Juno fem dage om ugen, frem for kun tre dage. At vi får lov til at blive boende på vores bosted. Og at vi får vores studietur tilbage, så vi kan komme ud at rejse sammen, istemmer de to bloggere.

Det er i skrivende stund usikkert, hvornår der kommer en frisk blog fra de to skribenter, men de lover, at den bliver rigtig god og er lige på trapperne.

Familiekursus for børn med handicap i alderen 15-18 år

Familiekursus for børn med handicap i alderen 15-18 år