Julegave jumpstory.jpg 22.12.2020

Lidt bedre jul for beboere på sociale tilbud

Beboere på sociale tilbud fik i går mulighed for at udpege en ekstra nær pårørende, som kan besøge beboeren i egen bolig

På opfordring fra blandt andre Lev, gav Social- og Indenrigsministeriet i går beboere på sociale tilbud ret til at udpege én nær pårørende ud over to faste besøgspersoner, der altid kan besøge beboeren i egen bolig. De to faste besøgspersoner må også besøge beboeren i egen bolig, hvis tilbudsledelsen vurderer, at det er sundhedsfagligt forsvarligt. En forudsætning kan for eksempel være, at beboeren har egen  indgang til boligen for eksempel via terrassedør. Beboeren må højst have besøg af to personer af gangen.

- Vi er glade for den lille, men vigtige julegave fra Social- og Indenrigsministeriet til beboere på sociale tilbud. Vi håber meget, at botilbud landet over vil støtte beboerne i at nyde godt af lempelsen i besøgsrestriktionerne, så disse kan komme beboerne til gode i juledagene. Besøg fra nære pårørende og besøgspersoner er et godt supplement til de større forsamlinger som ministeriet gav mulighed for for få dage siden, siger Anni Sørensen, Landsformand for Lev.

Lempelsen gælder også efter jul.