Ghana04.JPG 28.02.2020

Alle børn fortjener en ven

Et stærkt projektsamarbejde i Ghana mellem Lev, Spejderhjælpen, Inclusion Ghana og Danske Handicaporganisationer er nu blevet skudt i gang

Projektet, der har parolen, alle børn fortjener en ven, skal bidrage til at skabe bedre levevilkår for mennesker med udviklingshandicap i Ghana.

I næste uge tager Levs formand Anni Sørensen til Ghana sammen med Hanne Friis Kaas, der er repræsentant fra Spejderhjælpen. Sammen skal de skyde projektet Alle Børn Fortjener en Ven i gang i Ghana. Der er nemlig hårdt brug for at styrke indsatsen for mennesker med udviklingshandicap i Ghana, der bliver marginaliseret, isoleret og ekskluderet fra samfundet. Formålet med projektsamarbejdet er at styrke inklusion, venskaber og fællesskaber og samtidig at arbejde målrettet for at skabe en større viden om livet med udviklingshandicap. Og Levs internationale udviklingsarbejde gør en kæmpe forskel for en masse mennesker med udviklingshandicap og deres familier, forklarer Anni Sørensen.

- Lev har arbejdet i Ghana i mange år og har været med til at sikre, at mennesker med udviklingshandicap i højere grad er blevet inkluderet i samfundet og har fået en stemme. Levs udviklingsarbejde har altså gjort en stor forskel for en masse mennesker, der har fået bedre levevilkår. Samtidig har Lev aktivt støttet Inclusion Ghana i at opbygge deres arbejde i organisationen. Men der er lang vej endnu, og derfor er vores kommende projekt vigtigt for at sikre, at flere børn får en ven, får adgang til skolegang, job, inklusion, bedre sundhed og i det hele taget får styrket deres deltagelse i samfundslivet.

Både Anni Sørensen og Hanne Friis Kaas glæder sig til at sat gang i projektet i Ghana. Du kan følge formandens færd i Ghana på Levs Facebook-side.