Ole Lennart_web.bmp Foto: Kirsten Lennart 17.11.2020

Ole Lennart, formand for Lev Varde, er død

Formand for Lev Varde, Ole Lennart, døde den 12. oktober 2020 75 år gammel.

Ole Lennart var en utrolig engageret sjæl. I 1972 blev han og Kirsten forældre til Morten, der har Downs syndrom. Det betød, at en stor del af Oles energi gik til kampen for mennesker med udviklingshandicap.

Ole og Kirsten oprettede selv en handicapgruppe i Græsted-Gilleleje, hvor de boede dengang. Her tilbød de forældre med børn med handicap at være medlem. De syntes ikke rigtigt, at der skete noget i Landsforeningen Evnesvages Vel, som de tidligere havde opsøgt.

Senere blev Ole dog meget aktiv i Lev. Han var således i en periode både i Levs hovedbestyrelse og forretningsudvalg. Af mange andre aktiviteter skal nævnes, at Ole på et tidspunkt blev valgt ind i kommunalbestyrelsen for at få indflydelse på handicappolitikken, og så var han også med i opbygningen af Pindstrupcenteret på Djursland.

Ved sin død var Ole formand for Lev Varde. Her var han initiativtager og medarrangør til en lang række aktiviteter som Kvie Sø-Forglemmigej march, ”Spis Sammen” på Krogen, valgmøder på værkstedet ”Samstyrken” ligesom han og Kirsten startede cykelløbet Sløjfeløbet for mennesker med nedsat funktionsevne. Det har nu eksisteret i 12 år og har over 100 deltagere.

Æret være Ole Lennarts minde.