astridkragcb44981f-foto-claus-bech.jpg Socialminister Astrid Krag. Fotograf: Claus Bech 21.10.2020

Ny bekendtgørelse fører til færre besøgsrestriktioner i botilbud

Efter pres fra blandt andre Lev, ændrer Social- og Indenrigsministeriet nu bekendtgørelsen for besøgsrestriktioner i botilbud til gavn for beboerne og deres pårørende.

Det er ikke længere muligt at begrænse beboernes mulighed for besøg med den begrundelse, at tilbuddets ansatte er i risikogruppen. Det er konsekvensen af en ny bekendtgørelse fra Social- og Indenrigsministeriet, der gælder fra 22. oktober 2020.

Ændringen sker efter, at det er slået fast, at de ansatte på tilbuddene er tilstrækkeligt beskyttet af de sundhedsfaglige retningslinjer. På mange tilbud kan løsningen være, at en medarbejder i risikogruppen får andre opgaver, omplaceres eller hjemsendes i en periode. Det skriver Social- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Denne politiske beslutning giver i højere grad de pårørende mulighed for at besøge deres familiemedlemmer på landets botilbud, hvilket vækker stor glæde for Levs formand, Anni Sørensen.
 
 - Lev har arbejdet hårdt for at få fokus på beboerne, siden reglerne for besøgsrestriktioner blev ændret i sommer. Vi er glade for, at reglerne nu bliver justeret, så der ikke er flere besøgsrestriktioner end højst nødvendigt på bostederne, siger Levs landsformand, Anni Sørensen og fortsætter:

- Det er en vanskelig balance mellem beskyttelsen af mennesker med udviklingshandicap mod Covid-19 og den isolation og ensomhed, som kan være resultatet af denne beskyttelse. Men besøgsrestriktionerne har haft store konsekvenser for den mentale sundhed for mennesker med udviklingshandicap. Det er derfor glædeligt og positivt, at socialminister Astrid Krag lytter og agerer politisk. Det skal hun have ros for.