Jens Pienning 1.jpg Foto: Nikolaj Kristian Carlsen 22.06.2017

Jens - Radiovært på Raatstof Medie

Jens Pienning er 29 år, glad for heavy rock og racerun og så arbejder han som vært på det beskyttede værksted, Raatstof Medie, på Job-, Aktivitets- og Kompetencecentret (JAC) i Gentofte Kommune

Af Nikolaj Kristian Carlsen

- Jeg går op i photoshop og computer. Det er primært det jeg laver, og så går jeg meget op heavy metal, hvor jeg har mit eget heavy-hjørne her på Raatstof, hvor jeg selv laver udsendelser og får kendte i studiet. Jeg har for eksempel interviewet Anders Bøtter fra Sort Søndag. Vi havde et knaldgodt interview med ham om hans radioprogrammer, siger Jens Pienning.

Jens Pienning arbejder bl.a. som vært på Raatstof Medie, der er et beskyttet værksted under Job-, Aktivitets- og Kompetencecentret (JAC) i Gentofte. JAC rummer over 20 forskellige tilbud med uddannelse, aktiviteter, beskæftigelse og behandling til mennesker med særlige behov og borgerne, der arbejder og kommer der, kommer fra forskellige kommuner i Region Hovedstaden. Jens Pienning selv bor på Frederiksberg.  

- Jeg træner to gange om ugen - både om mandagen og onsdagen efter frokost - hvor jeg boksetræner og løber. Om onsdagen er jeg med i løbeklubben, siger Jens Pienning. Her er det RaceRunning der er på programmet.

Ikke bange for at bede om hjælp
Jens kan nogle gange godt synes, at det hele er lidt svært, men han har over årene lært at håndtere det og bede om hjælp, hvis det ser for sort ud.
Blandt andet fortæller han om en episode på en café, hvor han kom i samtale med en af gæsterne. Hun gav udtryk for sin overraskelse over, at Jens Pienning var i stand til at tale. Deres samtale afslørede, at hun ikke havde berøring med handicappede mennesker i hverdagen og sluttede med, at hun pointerede, at der ikke var noget galt med Jens Pienning. Den slags episoder kan være irriterende, og kan gøre ham ked af det.
- Nogle gange bliver jeg ked af noget, hvor jeg tænker lidt for meget over tingene en gang imellem. Der skal jeg lige trækkes op, og få at vide, at det her kan du godt. Måske sætter man begrænsninger, når overskuddet er i bund, og så har man ikke rigtig overskud. Det er ok at bede om hjælp, og det er jeg blevet bedre til end før i tiden.

Drømme og fordomme
- Jeg drømmer om at komme til at lave noget grafisk, og kunne godt tænke mig at lave nogle flere billeder og udvikle mit heavy hjørne i vores online radio, så den måske går hen og bliver større end den er nu. Jeg mener stadigvæk, at hvis man har interessen, så er det den man skal følge og hvis man har noget man virkelig brænder for, så kan man også få det til at lykkes, siger Jens Pienning.
 
Så drømmer han om at få en kæreste, som han kan hygge sig sammen med, og få snakket om nogle forskellige ting. For hans skyld behøver det ikke at være en med handicap, men det må det også gerne være. Det er underordnet, bare de kan snakke om tingene.

FAKTA
Jens Pienning (født i 1987)
Bor i Solbjerg Have på Frederiksberg