Pernille Lavard 1.jpg Foto: Nikolaj Kristian Carlsen 22.06.2017

Pernille har fået drømmejobbet

Pernille Lavard arbejder på det beskyttede værksted Raatstof Medie med grafiske opgaver og videoproduktion. Raatstof er en del af Job-, Aktivitets- og Kompetencecentret (JAC), der ligger i Gentofte Kommune. Hun beskriver sig selv som en stille pige med et følsomt sind

Af Nikolaj Kristian Carlsen

JAC har blandt andet forskellige tilbud om beskyttet beskæftigelse og aktivitets- og samværstilbud til mennesker med særlige behov. Målet er at give mennesker med særlige behov en meningsfuld hverdag, hvor de får mulighed for at udvikle deres kompetencer mest muligt. Borgerne kommer til JAC fra forskellige kommuner i Region Hovedstaden - Pernille Lavard bor for eksempel i Skovshoved.

Raatstof Medie er et af JAC’s beskyttede værksteder, hvor der arbejdes med videoproduktion, grafisk arbejde og foto. De løser både opgaver internt for JAC - såsom folderproduktion - og så løser de opgaver for private kunder. De har et fotostudie, som er indrettet handicapegnet, så alle kan være med.

- Vi laver grafiske opgaver for kunder ude i byen. Jeg er ved at lave en video om Jacob for Gentofte Kommune. Vi laver videointerview med folk. For eksempel prøvede jeg og nogle veninder at få et videointerview med Adam og Noah. Det kunne vi godt tænke os, for vi synes de er hammersjove, siger Pernille Lavard.

Pernille Lavard og folkene fra Raatstof Medie har blandt andet lavet en animationsfilm for Gentofte Kommune om afklaringsforløb for udviklingshæmmede borgere, som skal vise dem hvad man skal igennem for at blive afklaret.

At arbejde for JAC er en drøm
Pernille har arbejdet på JAC i 11–12 år. Før det havde hun været på Krummerup Højskole.

- Det har næsten været en drøm at være på JAC, for mine forældre synes det er godt for mig, når jeg har så mange forskellige interesser, at lave sådan noget her. Jeg har mange veninder her i huset og er glad for at være her, men kunne godt tænke mig at arbejde med sport i fremtiden, siger Pernille Lavard

Pernille bor i bofællesskabet Østerled, hvor der bor 2-4 andre unge udover Pernille selv. De andre beboere er i 50’erne, men Pernille synes alligevel, at de er rigtigt søde. Og så har bofællesskabet heldigvis primært ungt personale ansat. I bofællesskabet har Pernille sin egen lille lejlighed med tekøkken, men hun spiser alle måltider sammen med de andre beboere.

Pernille går til kor hver onsdag fra kl. 13-14 på JAC sammen med nogle af sine kolleger. Her øver de sig og nogle gange er de ude at optræde ved forskellige arrangementer eller også optræder de ved arrangementer i bostedet. Derudover elsker hun sport og film. Hun er især vild med at se basketball – det har bare fanget hendes interesse.

FAKTA
Pernille Lavard (født i 1982)
Bor i bofællesskabet Østerled i Skovshoved