Rikke Wolff 2.jpg Foto: Nikolaj Kristian Carlsen 22.06.2017

Rikke elsker at væve

Rikke Wolff arbejder på Job-, Aktivitets- og Kompetencecenterets (JAC) beskyttede tekstilværksted. Og så arbejde hun også fire timer om ugen i IKEA

Af Nikolaj Kristian Carlsen

Efter et år på Nextjob, der er et af JAC’s tilbud, fandt Rikke i fællesskab med personalet ud af, at et job på det ordinære arbejdsmarked ikke var noget for Rikke, og derfor arbejder Rikke nu i et af JAC’s egne tilbud.

Nextjob er et tilbud, hvor man kan få afklaret, hvad man kan arbejde med, hvor meget man kan arbejde, og hvor man eventuelt kan arbejde. Rikke arbejder på JAC’s tekstilværksted og det er hun meget glad for – også selvom det er 9 år siden hun startede der – for hun kan rigtig godt lide at væve.

- Jeg væver blandt andet dækservietter på tekstilværkstedet. Så arbejderjeg også fire timer ovre i IKEA i Gentofte, hvor jeg lægger returvarer på plads. Først skal vi sortere returvarerne, og så skal de lægges på plads bagefter. Det gør jeg nede i stueetagen med hylder og opbevaring. Det er lamper, planter og rammer og køkkener, siger Rikke Wolff.

Rikke fortæller, at hun og hendes kolleger tit må guide IKEA’s kunder, når de spørger hende om hjælp til at finde bestemte varer. Når Rikke og hendes kolleger er på arbejde i IKEA følger der personale med fra JAC, som kan støtte dem, hvis der skulle være noget de bliver i tvivl om.

Uddannelse, familie og venner
Rikke gik i en specialklasse i folkeskolen og fået støtte undervejs i hele skoleforløbet. Efter folkeskolen gik hun to år på en efterskole i Vordingborg, og derefter boede hun 2 år på Elleslettegård i Vedbæk, hvor hun videreuddannede sig. Hun siger selv, at hun har mange gode kolleger, men ikke så mange venner i sin fritid, og det kan hun godt savne, men hun har dog en meget god ven, som også er en kollega fra JAC.

- For et års tiden begyndte jeg at mødes med en kollega efter arbejdstid en gang om måneden. Så sidder vi og hygger os i to timer en onsdag eftermiddag i Lyngby, og får en kop kaffe og noget kage. Vi hyggesnakker, og så går vi hver til sit. Det er jeg rigtig glad for, siger Rikke Wolff.

Rikke har også en kæreste og en gang imellem hjælper Rikke og hendes kæreste hendes far med havearbejdet i løbet af en weekend. De hygger sig sammen, og så laver faren lækker mad til dem.
- Han er rigtig glad for, at vi vil komme og hjælpe ham ude i haven. Det går ikke så stærkt for ham. Han er 76 år.    

Rikke bor i en lejlighed i Værløse og får besøg af en hjemmevejleder en gang om ugen. Hjemmevejlederen bistår blandt andet med ting i forhold til hjælpemidler fra kommunen. Rikke har for eksempel brug for nogle specielle sko og dem skal der søges bevilling til. Rikke klarer selv alt med at gøre rent, købe ind og lave mad.

FAKTA
Rikke Wolff (født i 1970)
Bor i egen lejlighed i Værløse