Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Vælgermødet i Eventyrhaven, Odense

Lørdag den 14. august løb Det alternative Vælgermøde af stablen ved cafe Siesta, Eventyrhaven i Odense. I Lev Odense havde vi set frem til dagen, og vi skal da ikke nægte, at der var lidt sommerfugle i maven. Ville det blive en succes og ville det sætte sig spor i det kommende byråd i Odense. Om det sidste kan der kun gisnes.

Af Jon Jensen, formand Lev Odense

Borgmester Peter Rahbæk Juel åbnede vælgermødet, hvor 10 partier havde stillet deres stande op rundt om en scene, hvorfra de efter tur kort fik mulighed for at præsentere deres politiske visioner over for borgerne. Mellem præsentationerne udnyttede rigtig mange af de fremmødte sig af muligheden for at stille spørgsmål og debattere med de enkelte partier ved standene.

To gange i løbet af de 3 timer vælgermødet varede, spillede brugerbandet Bali, og det er ikke for meget at sige, at bandet brændte igennem. Endda så meget at mange odenseanere, der var ude at gå tur i Eventyrhaven, stoppede op for at høre at det svingede, og til slut måttet bandet da også give ekstranumre.

Det hele blev bundet sammen af den i Odense kendte konferencier Rasmus Skovmand.

Formand for Lev Odense imellem borgmester Peter Rahbæk Juel og og konferencier Rasmus Skovmand.

Når deltagerne blev sultne, kunne de hente en gratis sandwich og slukke tørsten med en vand eller en øl. Det var der mange der benyttede sig af.

Mange borgere var mødt op - blandt andet en flok fra Team  U-Frivillig.

Borgerne – både mennesker med handicap og de pårørende – fik en udbytterig dag, og flere havde oplevelsen af, at der blev lyttet til dem. De centrale emner var det faldende antal ansatte på bostederne, herunder flere og flere ufaglærte, den konstante underfinansiering af området og den manglende retssikkerhed for borgere med udviklingshandicap.  Mange af politikerne gav udtryk for at de mange gode samtaler havde haft betydning for dem, og at de generelt var imponeret over arrangementet.

Debatten ved standene var livlig. Her SF's stand.

I Lev Odense er vi ikke så naive, at vi tror, at vælgermødet umiddelbart indebærer flere penge til vores område, men det er vores helt klatre vurdering, at det er vigtigt, at politikerne møder de mennesker, som deres beslutninger får betydning for, og at vi som borgere får et billede af de politikere, der sætter rammer om vores liv. Vi kan så håbe på, at når politikerne møder realiteter, husker de de mennesker, som de har mødt i Eventyrhaven den 14. august.

Skal handicappede have et værdigt liv?

Odense ser rødt har produceret en video fra arrangementet. Se den her: