JulekortVersion2web2.jpg Foto: Hans Juhl 04.12.2018

Stemmeret for alle

Lige demokratisk medborgerskab. Det er en ’julegave’, som nu endelig ser ud til at være på vej til cirka 2.000 mennesker, der hidtil har været frataget stemmeretten til folketingsvalg og folkeafstemninger. Det er ikke et sekund for tidligt, og egentlig er det heller ikke ’en gave’. Det er snarere elimineringen af en historisk uretfærdighed.

Regeringen har op til jul fremsat et lovforslag, der ændrer værgemålsloven. Hvis forslaget vedtages, kan mennesker, der har et såkaldt §6-værgemål, fremover få stemmeret – ganske som alle andre danske statsborgere over 18 år. En stor del af disse særlige førstegangsvælgere er mennesker med udviklingshæmning.

Det er en enestående god nyhed – først og fremmest for de mennesker, som hidtil har været henvist til rene tilskuerpladser i det danske demokrati. Men også for folkestyret Danmark, der nu ophører med at tage stemmeretten fra mennesker, som har behov for hjælp og beskyttelse i forhold til deres personlige finanser.

LEV ønsker tillykke med udsigten til at opnå lige demokratisk medborgerskab – og vi sender en hjertelig tak til de mange, der i årevis har samarbejdet med os for opnå det.

Glædelig jul og godt nytår!

Læs mere Send et e-julekort

Aktivitetscamp

Aktivitetscamp