Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Folketingsvalg 2022

Hvad er et Folketingsvalg? Hvordan stemmer jeg? Kan jeg få hjælp? Hvem kan jeg stemme på? Er der et valgarrangement i nærheden af mig?
Det er bare nogle af de spørgsmål, man kan have i forbindelse med et Folketingsvalg. Her på siden samler vi gode råd og links til steder, hvor du kan finde svar på dine spørgsmål.

Hvad er et Folketingsvalg?

Mindst hvert 4. år er der folketingsvalg. Her fordeles de 179 pladser i Folketinget. Ved valget er Danmark inddelt i 10 storkredse med mindre opstillingskredse under sig. De opstillede partier skal normalt have mindst 2 % af stemmerne for at blive valgt ind.

Folketingsvalg 2022

Flere steder kan du læse om Folketingsvalget 2022. Vi har udvalgt nogle af dem til dig.

Hvordan finder du ud af, hvem du skal stemme på?

Find ud af hvilke emner du synes er vigtigst og sammenlign så med kandidaterne i din valgkreds. Det kan du for eksempel gør ved at tage en af de mange 'kandidattest', der findes. Vi har samlet nogle af dem her.

Du kan også stemme på et parti

Til et Folketingsvalg kan man enten stemme på en kandidat eller på et parti. Hvis du stemmer på et parti så går din stemme enten til den kandidat,  der står øverst på stemmesedlen eller til den kandidat, der har fået flest personlige stemmer. Det er partierne selv, der har bestemt om det er det ene eller det andet,der skal gælde for deres parti.

Hvordan stemmer du?

Lev har lavet en guide til hvordan det foregår, når du skal stemme. Den kan du læse og printe her:

Folketinget og Indenrigs- og Boligministeriet har også lavet nogle sider, hvor de forklarer hvordan et valg foregår. Indenrigs- og Boligministeriet har også lavet folderen: Du kan få hjælp til at sætte dit X

Følg debatten på Facebook

#HuskValgetGælderOgsåMig

Lokale valgmøder:

Her kan du finde lokale valgmøder som Lev er med til at arrangere:

Valgmøde

24. oktober kl. 19:00
Landsbyen Sølund, Dyrehaven 10, 8660 Skanderborg