Spring navigationen over og gå direkte til indhold

KL er ked af det

Dagbladet Politiken har i dag en omfattende dækning af det forslag til ny servicelov, som socialministeren i går valgte at trække tilbage. KL er skuffet over ministeren og synes, at kritikken er urimelig i beskrivelsen af kommunerne.

NYHED

Politiken fortæller blandt andet om Flemming Grubbe, der er glad for sit mangeårige arbejde på det beskyttede værksted Job og Aktivitetscenter Gentofte. "Det er godt at komme på arbejde, for man skal ikke bare sidde derhjemme og glo", siger Flemming blandt andet til avisen. "Jeg bliver, til jeg ikke kan mere. Det er her, jeg har det bedst"

Anledningen til historien er det forslag til ny servicelov, som socialministeren i går fortalte, at han alligevel ikke ville fremsætte i Folketinget. Forslaget fik heftig kritik i høringssvarene fra en bred vifte af organisationer og foreninger på handicapområdet.

Et af de områder, hvor blandt andre LEV udtrykte stor skepsis over for konsekvenserne af forslaget, var netop retten til beskyttet beskæftigelse eller et aktivitets- og samværstilbud. Den ret ville nemlig være forsvundet med forslaget, der ville give kommunerne mulighed for at substituere inden for en vifte af tilbud.

Et skuffet KL
I Politikens artikel udtrykker formanden for KLs Social- og sundhedsudvalg, Thomas Adelskov (S), stor ærgrelse over, at socialministeren har droppet forslaget. Han afviser, at afskaffelsen af retskravet på for eksempel et værkstedstilbud, ville medføre at hjælpen til handicappede blev mere afhængig af kommunernes økonomi. Retskravene gør lovgivningen ufleksibel, mener han. "Vi gør rigtig meget for at hjælpe og for at bruge ressourcerne rigtigt. Jeg synes, at det er en mistænkeliggørelse af medarbejdernes indsats." siger han blandt andet til Politiken.

I Altinget.dk i dag er Thomas Adelskov endnu mere ked af den måde kommunerne beskrives på. Han er blandt andet ked af, at "…handicaporganisationerne ofte taler om kommunerne som et ondt væsen fra en fjern planet".

LEV: Erfaringer fra virkeligheden tæller
KLs skuffede attitude overrasker ikke LEVs landsformand, Sytter Kristensen:

- Men KL er altså nødt til at acceptere, at der er andre erfaringer med kommunernes måde at opføre sig på, end det glansbillede de selv gerne vil fremstille. Og de erfaringer er, at alt for mange kommuner - men selvfølgelig ikke alle - konstant prøver grænser af på det her område.

- Hvis det gør KL ked af det, at de erfaringer også kommer frem, så lever jeg med det. Men jeg uddyber det selvfølgelig også gerne for Thomas Adelskov, hvis han er interesseret i en dialog om, hvad der sker i virkelighedens verden, siger Sytter Kristensen.

Politikens dækning af lovforslaget indeholder desuden en gennemgang af diverse politiske reaktioner fra ministeren og de politiske partier. Her fremgår det blandt andet at formanden for socialudvalget, Orla Hav (S), opfordrede Manu Sareen til at trække forslaget, da han havde set kritikken i de mange høringssvar.

Læs mere
LEVs høringssvar
En fuser er trukket tilbage
Altinget: Sareens tilbagetog med handicapforslag vækker forundring
ikke beløbet

Følg Lev på Facebook

Besøg allerede i dag Levs side på facebook. Klik på "Synes godt om", så er du med og kan følge udviklingen på siden.