Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Ambassadørkorps hjælper andre i job

I januar 2019 startede KLAPjob et ambassadørkorps, der består af syv personer med kognitive udfordringer, som er i arbejde, og som gerne vil hjælpe og støtte andre, der vil samme vej.

NYHED

Af Emma Borello

Ambassadørkorpset har til opgave at fortælle andre mennesker med kognitive handicap om alle de fordele, udfordringer og op-og-ned ture, der er forbundet med at have et arbejde. De syv ambassadører Mick, Bjørn, Daniel, Lea, Asbjørn, Jens og John Allan har alle fået job på det ordinære arbejdsmarked gennem KLAPjob og har derfor en masse erfaringer, som de er klar til at dele med andre.

Udvikling gennem arbejde
Ambassadørerne er gode eksempler på, hvor meget man som voksen med kognitive udfordringer kan udvikle sig gennem sit arbejde.

Men livet som medarbejder er ikke altid en dans på roser. Det kan være hårdt at starte i nyt arbejde, og også disse erfaringer skal ambassadørerne dele ud af.

– Det var ekstremt hårdt fra dag ét, hvor jeg startede et nyt liv. Jeg var meget træt. Men jeg begyndte at elske det mere og mere, og jeg havde mere og mere kommunikation med mine kolleger og følte mig som rigtig ansat. Jeg er meget stolt over den forandring, der er sket, fortæller KLAPjob-ambassadør Asbjørn Jensen.

Ambassadører skal hjælpe og inspirere
Som en del af korpsets arbejde har ambassadørerne en fast telefontid en gang om ugen, hvor de deler ud af deres erfaringer og svarer på spørgsmål om livet på arbejdsmarkedet. Udover telefontider fortæller ambassadørkorpset også om deres arbejdshverdag på KLAPjobs sociale medier og deltager i messer, konferencer, politikerbesøg og meget andet. Alt sammen med formålet at hjælpe og inspirere andre til at komme i job.

Læs mere om korpset og deres telefontider på www.klapjob.dk

 

Boks

Som KLAPjobambassadør arbejder man på frivillig basis og varetager opgaver såsom:

- Have telefontid en gang om ugen, hvor interesserede kan ringe, hvis de har spørgsmål til jobsøgningsprocessen, livet på arbejdsmarkedet med mere.

- Deltagelse på messer, konferencer, jobkaravaner, oplæg for STU’ere med mere.

- Inddragelse i KLAPjobs kommunikationsarbejde, eksempelvis ved at lave små videoer eller tage billeder fra deres arbejdsdag, medarbejderfest eller frokostpausen.

Artiklen blev bragt i LEV Bladet nr. 5 2019

Læs mere
Læs hele bladet her
Konkurrenter på arbejdet, team i hjemmet
Tillykke fra Christiansborg
Fornem fastholdelse i skånejobs
KLAPjob - drømmen om et arbejdsmarked for alle
Utopien der blev en realitet

Følg Lev på Facebook

Besøg allerede i dag Levs side på facebook. Klik på "Synes godt om", så er du med og kan følge udviklingen på siden.