Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Krav om mundbind på sociale tilbud for besøgende og ansatte

Der gælder fra torsdag den 29. oktober 2020 krav om, at ansatte og besøgende skal bære mundbind på sociale tilbud som f.eks. herberger, væresteder og botilbud. Kravet gælder ikke beboere og brugere og gælder kun, hvis der på tilbuddet er brugere eller beboere i risikogruppen.

NYHED

I fredags blev der udmeldt strammere restriktioner flere steder i samfundet som reaktion på de stigende smittetal. Et af punkterne var et krav om brug af mundbind eller visir på alle offentligt tilgængelige indendørs steder. På socialområdet betyder nye regler, at besøgende, pårørende og ansatte fra torsdag den 29. oktober 2020 skal bære mundbind eller visir på sociale tilbud.

Kravet om mundbind gælder indendørs i alle lokaler med adgang for offentligheden, men ikke på beboerens eget værelse eller bolig.

De strammere krav er nødvendigt for at skærme sårbare mennesker mod smitte, siger Social- og indenrigsminister Astrid Krag:

- Der er næppe nogen, der bærer mundbind, fordi det er behageligt. Men situationen er alvorlig, og det er nu, vi skal sætte ind for at beskytte mod smitte. Samtidig er det vigtigt, at vi ikke unødigt belaster beboere, ansatte og pårørende. Derfor skal den lokale ledelse nøje vurdere, om mundbind er nødvendigt for at beskytte beboerne på det enkelte tilbud.

Efter de nye regler skal ledelsen på sociale tilbud, løbende vurdere, om der på tilbuddet er tæt kontakt med beboere eller brugere, som er i risikogruppen, og som derfor kan være i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb med COVID-19. Er dette tilfældet, skal der være krav om mundbind eller visir på tilbuddet.

Hvis et tilbud er omfattet af krav om mundbind, er der dog en række undtagelser. F.eks. gælder kravet ikke for personer under 12 år og mennesker, som på grund af fysisk eller psykisk svækkelse ikke er i stand til at bære mundbind.

Kilde: Social- og Indenrigsministeriet

Læs mere
Læs bekendtgørelse om krav om mundbind eller visir på sociale tilbud.
Læs nyheden på Social- og Indenrigsministeriets hjemmeside
Få det hurtige overblik over gældende restriktioner (coronasmitte.dk)

Følg Lev på Facebook

Besøg allerede i dag Levs side på facebook. Klik på "Synes godt om", så er du med og kan følge udviklingen på siden.