Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Mundbind på sociale tilbud

Kravet om mundbind gælder dog kun i sociale tilbud, hvor der er beboere eller brugere i risikogruppen og offentlig adgang. Personer med udviklingshandicap skal ikke bære mundbind på bosteder.

NYHED

Fra i dag torsdag kl. 12 indføres der krav om, at ansatte og besøgende i sociale tilbud skal bære mundbind, hvis der er mennesker i risikogruppen blandt beboere eller brugere. Samtidig skal der være offentlig adgang til lokalerne, og tæt kontakt til mennesker i risikogruppen, for at kravet om mundbind gælder.

Bosteder og beskæftigelsestilbud med videre skal altså ikke automatisk indføre krav om mundbind, men skal først vurdere om det er nødvendigt efter ovenstående retningslinjer.

Under alle omstændigheder er beboere og brugere fritaget fra brugen af mundbind på bosteder.

I beboerens eget værelse eller bolig er der heller ikke krav om brug af mundbind for besøgende og ansatte, da der ikke er offentlig adgang til boligen.

Hvis et tilbud er omfattet af krav om mundbind, er personer under 12 år og mennesker, som på grund af fysisk eller psykisk svækkelse ikke er i stand til at bære mundbind, undtaget.

Læs mere
Læs bekendtgørelse om krav om mundbind eller visir på sociale tilbud
Læs nyheden på Social- og Indenrigsministeriets hjemmeside

Følg Lev på Facebook

Besøg allerede i dag Levs side på facebook. Klik på "Synes godt om", så er du med og kan følge udviklingen på siden.