Spring navigationen over og gå direkte til indhold

ULF Ferie har blikket rettet mod Danmark i 2021

Tvunget af omstændighederne har ULF Ferie i år droslet ned for charterturene og skruet op for spændende ture og oplevelser inden for landets grænser

NYHED

Af Arne Ditlevsen / Foto: ULF Ferie

Siden 2000 har ULF Ferie under ULF (Udviklingshæmmedes Landsforbund) årligt sendt mennesker med udviklingshandicap på charterrejser til blandt andet Grækenland og Spanien. Den første tur gik til Kos.

”Vores målgruppe var fra starten mennesker med et udviklingshandicap, som ikke selv kunne booke en ferie eller rejse uden ledsager. Med ULF Ferie fik de også mulighed for at rejse sammen med andre og ikke kun dem, de boede sammen med, eller dem de var sammen med i deres fritidstilbud. Og man rejser altid sammen med frivillige,” fortæller formand for ULF, Lars Gjermandsen.

Vi synes også, at der er dejligt i Danmark. Så i år har vi ekstra fokus på at tilbyde noget af det skønne, som Danmark har at byde på

Lars Gjermandsen, formand i ULF

I 2020 var der som for alle andre rejsearrangører lukket for dette på grund af corona. Også i 2021 sætter corona sine begrænsninger for charterrejser. Derfor er fokus for ULF Ferie på korte ture inden for Rigets grænser. Lige pt. er der planlagt ture til Cirkusrevyen, Fyn og Ærø og Endelave.

”Vi synes også, at der er dejligt i Danmark. Så i år har vi ekstra fokus på at tilbyde noget af det skønne, som Danmark har at byde på,” siger Lars Gjermandsen.

Desuden laver ULF Ferie sammen med ULF og ULFs kredse lokale aktiviteter. Der er således planlagt en tur til Givskud Zoo, kanotur på Kongeåen og meget mere. Men de, der længes efter sydens sol og lækker buffet, må vente lidt endnu.

”Vi får dagligt opringninger fra medlemmer om, hvornår de igen kan komme ud og rejse. Vi regner med, det først bliver i 2022,” siger Lars Gjermandsen.

Artiklen blev bragt i Lev Magasinet nr. 2 2021

Læs mere:

Følg debatten på Facebook

Besøg Levs side på Facebook og følg eller i deltag i debatten om netop dette emne.

Lev Magasinet 2 2021

- Portræt: Monica Lylloff - Kvinde bag #enmillionstemmer
- Tema: Sommerferie i coronaens kølvand
- Skuespiller: "Følg jeres drømme"