Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Tove spreder glæde

Tove Nørgaard Jensen elsker en god fest. Og den er først rigtig god, når alle er inviteret. Derfor står hun hvert år bag en stor nytårsfest for mennesker med udviklingshandicap

NYHED

Af Karin Ditlevsen - Foto Rasmus Laurvig/Byrd

Tove Nørgaard Jensen er kendt i lokalområdet i Vodskov ved Aalborg som en lattermild kvinde, der elsker at sprede en hyggelig stemning omkring sig.

Hele sit liv har Tove Nørgaard Jensen været mest til latter, gerne i selskab med andre, så derfor har alle i hendes nære familie i årenes løb været med til mange sammenkomster, som hun har stået bag. Også yngste-sønnen Anders, der lider af Angelmans syndrom.

Anders kan ikke tale og har fået svært ved at gå, men han er med hver gang, mor arrangerer fester. I sagens natur er der nogle begrænsninger for, hvad han kan deltage i – men han har altid en mission.

”Han har styr på alting og observerer og deltager fra sidelinjen. Og han udser sig altid en sød pige, helst med langt, lyst hår, som han bager på hele aftenen. Han er meget ihærdig, og han skal nok få hende budt op til dans - det lykkes faktisk altid!”

Tove griner, imens hun fortæller om Anders’ fremfærd ved fester, og hun griner i det hele taget tit. Hendes største formål i livet er helt enkelt, at vi alle skal have det rart sammen.

Foto: Rasmus Laurvig/Byrd

Nytårsfesterne

Nytårsfesterne i Nordjylland for mennesker med udviklingshandicap har Tove Nørgaard Jensen været med til at gøre til en fast tradition. De finder altid sted den sidste fredag i januar, og det foregår i Aalborg, efter en helt fast model. Der er middag med flæskesteg, flødeis og kaffe med kage. Derefter er der amerikansk lotteri med små præmier og dans til musik fra bandet Giro 413.

Sidste år blev festen for første gang aflyst, på grund af corona, men Tove Nørgaard Jensen tror på og krydser fingre for, at det lykkes at gennemføre den i år.

”Vi er jo ikke sikre – men bandet har i hvert fald fået at vide, at de godt kan regne med at spille i år!”

Jeg får så meget god feedback tilbage, på det jeg gør. Jeg vil gerne gøre folk glade, det giver mig selv så stor glæde at gøre

Tove Nørgaard Jensen

Hjertesag

At sikre ordentlige forhold for mennesker med udviklingshandicap er Tove Nørgaard Jensens hjertesag, og derfor har hun ikke blot involveret sig i nytårsfester, men også alt muligt andet. Hun er meget aktiv i Levs kreds i Vendsyssel, sidder med i DH’s nordjyske bestyrelse og er aktiv i et pårørenderåd.

”Jeg vil altid kæmpe for, at forholdene skal være ordentlige for udviklingshandicappede, og jeg siger til og tager fat på det, hvis der er noget, jeg ikke synes er i orden. Jeg er ikke politisk, det arbejder jeg ikke med - det er ikke min force. Men jeg bliver tit genkendt af mange med udviklingshandicap og deres familier på gaden. Jeg får så meget god feedback tilbage, på det jeg gør. Jeg vil gerne gøre folk glade, det giver mig selv så stor glæde at gøre,” fortæller Tove. Nørgaard Jensen.

FAKTA

Tove Nørgaard Jensen og Nytårsfesten

Tove Nørgaard Jensen, 70 år, er tidligere hjemmehjælper og medarbejder på et hjem for anbragte børn.

Hun har tre sønner, og den yngste søn, Anders på 45, lider af Angelmans syndrom.

Tove bor i Vodskov ved Aalborg.

Når Tove ’bare’ skal slappe af, syr hun patchwork eller går en tur ud i det smukke naturområde Hammer Bakker, som hun bor dør om dør med.

NYTÅRSFEST 2022

Lev Nordjyllands nytårsfest i 2022 finder sted den 28. januar 2022 kl. 17.30 i Vejgaardhallens restaurant, Vejgaard Torv, Aalborg.

Tilmelding og yderligere informationer på Lev.dk under aktiviteter.

Følg debatten på Facebook

Besøg Levs side på Facebook og følg eller i deltag i debatten om netop dette emne.

Lev Magasinet 6 2021

- Portræt: Johnny Hansen - Toppen af poppen
- Tema: Hvornår skal dit barn flytte hjemmefra?
- Politik: Fokus på de ikke-digitale - endelig

Kender du en ildsjæl?

Kender du en, der skal være ildsjæl i Lev Magasinet, så skriv til os på redaktion@lev.dk.

Det er vigtigt, at det handler om ildsjælens fritid og ikke hans eller hendes professionelle arbejde.