Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Undersøgelse skal afdække forløb forud for voldssag på Sødisbakke

Fortællinger fra nuværende og tidligere medarbejdere, og udtalelser i en verserende voldssag mod en tidligere medarbejder, skal nu undersøges nærmere. Personer med oplysninger, kan rette henvendelse til Region Nordjylland, der står for undersøgelsen

NYHED

I februar måned blev en nu tidligere medarbejder på botilbuddet Sødisbakke idømt 40 dages ubetinget fængsel for vold mod en ung kvinde med udviklingshandicap.

Den vold, som den tidligere pædagogiske medarbejder blev dømt for, skete under nogle helt særlige omstændigheder, nemlig et behandlingsophold på Epilepsihospitalet Filadelfia, hvor der var videoovervågning som en del af behandlingsforløbet.

I forbindelse med sagen mod den tidligere medarbejder er der fremkommet bekymrende oplysninger, der kunne tyde på, at der ikke var tale om en enkeltstående episode. Nuværende og tidligere ansatte har over for Lev udtrykt bekymring om andre konkrete episoder knyttet til den dømte tidligere medarbejder, men også mere generelt. I retten forklarede den tidligere medarbejder desuden, at den hårdhændede behandling af den unge kvinde var en del af en faglig tilgang.

Behov for undersøgelse

Derfor valgte Lev efter dommen at kontakte Region Nordjylland, og opfordre til, at der blev igangsat en undersøgelse af de bekymrende oplysninger om forløbet forud for den episode på Filadelfia, som førte til straffesagen. Efter dialog mellem regionen og Lev blev det besluttet at starte en sådan undersøgelse.

Det her er en helt særlig og fuldstændig absurd sag, og det er nødvendigt at få undersøgt, om der er tale om et enkeltstående tilfælde.

Anni Sørensen, formand i Lev

Levs landsformand, Anni Sørensen er glad for at undersøgelsen nu startes op. Hun understreger at langt, langt de fleste medarbejdere i botilbud – på Sødisbakke og andre steder – er samvittighedsfulde mennesker med høj etik. Men når ekstreme sager som denne finder sted, er der grund til at undersøge, hvordan det overhovedet kunne finde sted – og om det er noget som er sket før, mener hun:

- Det her er en helt særlig og fuldstændig absurd sag, og det er nødvendigt at få undersøgt, om der er tale om et enkeltstående tilfælde. Har den dømte medarbejder gjort noget tilsvarende tidligere? Og hvordan er der blevet handlet på de oplysninger, som tidligere måtte være kommet frem?, spørger Anni Sørensen.

Invitation til at deltage i undersøgelsen
Region Nordjylland har nu udarbejdet en invitation til personer, som måtte have relevante oplysninger om sagen. Man kan henvende sig til regionen, og der vil på den baggrund blive gennemført en samtale, hvor man kan videregive relevante oplysninger om forløbet.

Lev bistår med at sende invitationen til dem, vi har haft kontakt til. Men andre nuværende eller tidligere medarbejdere, pårørende med flere kan også henvende sig til enten Region Nordjylland eller Lev.

LÆS OGSÅ:

Ubetinget fængsel til pædagog for at slå kvinde med udviklingshandicap

Torsdag blev en pædagogisk medarbejder, der i august 2020 slog en ung kvinde med udviklingshandicap, kendt skyldig ved retten i Næstved. Overgrebet skete i forbindelse med et behandlingsforløb på epilepsihospitalet Filadelfia.

Følg debatten på Facebook

Besøg Levs side på Facebook og følg eller i deltag i debatten om netop dette emne