Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Brug din demokratiske magt

NYHED

Af Anni Sørensen, Levs landsformand

Til november skal vi til de lokale valgurner – og meget er på spil ved dette kommunal- og regionsvalg. Vi hører desværre ofte fra vores medlemmer, hvordan et trængt handicapområde medfører, at mennesker med udviklingshandicap og deres pårørende ikke får den hjælp og støtte, de har behov for og krav på. For eksempel kan du i denne udgave af Lev Magasinet læse historien om Anne, der er mor til tre-årige Jakob med Downs syndrom. Anne er så frustreret over tingenes tilstand på handicapområdet, at hun nu stiller op til byrådet for at få ændret på, hvordan området bliver forvaltet i kommunen.

Vi har nået et historisk lavpunkt – nu skal det vende!

Anni Sørensen, formand i Lev

Mange af vores medlemmer oplever den samme frustration over de udfordrende tilstande inden for handicapområdet, som Anne gør. Vi har nået et historisk lavpunkt – nu skal det vende!

I flere måneder har Levs lokale kredse arbejdet hårdt for at få de lokale politikere i tale. Målet er selvfølgelig at sikre en højere lokalpolitisk prioritering af handicapområdet i landets kommuner. På de mange valgmøder, som Levs lokale kredse har arrangeret, har der været mulighed for at fortælle politikerne om de mange udfordringer på vores område og høre deres syn på det - herunder hvad der skal til for at prioritere området anderledes og sikre, at også mennesker med udviklingshandicap lever gode liv med udvikling, oplevelser og stærke fællesskaber i trygge rammer.

Jeg kender, som mor til en søn med Downs syndrom, den frustration, som mange pårørende sidder med. Den har jeg så sandelig også selv. Det må og skal blive bedre!

Snart har vi alle mulighed for at gøre en demokratisk forskel sammen med og til gavn for mennesker med udviklingshandicap. Alle over 18 år har ret til at stemme og dermed mulighed for at vælge de lokale politikere, der rent faktisk brænder for at løfte handicapområdet og gøre en positiv forskel for borgere med udviklingshandicap.

Så gør som min søn Mads og jeg - brug din demokratiske magt til gavn for mennesker med udviklingshandicap. Det er der et stort behov for.

Leder i Lev Magasinet 5 2021

Lev Magasinet 5 2021

- Portræt: Jeg havde ikke noget valg
- Tema: Institutionen lever i bedste velgående
- Ildsjæl: Ildsjælevandring - People to people

Følg debatten på Facebook

Besøg Levs side på Facebook og følg eller i deltag i debatten om netop dette emne.