Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Undskyldning på vej

Langt om længe har regeringen anerkendt, at de mange tusinde mennesker med handicap, der i årene 1930-1980 var anbragt i særforsorgen, fortjener en undskyldning

NYHED

Kristeligt Dagblad har i deres leder den 11. august kort opridset baggrunden for at en undskyldning nu er på vej. Dette er sket, efter at 457 siders udredning med uddybende dokumentation tidligere i år blev offentliggjort, men allerede tilbage i 2015 lagde den daværende nyvalgte formand for Socialdemokratiet op til en statslig undskyldning.

Op mod 21.000 børn, unge, voksne og gamle var anbragt i særforsorgen under forfærdelige forhold.

Som Kristeligt Dagblad udtrykker det, er denne undskyldning særlig, da mange hundrede, måske endda tusinder af de tidligere anbragte mennesker, stadig lever til at modtage undskyldningen.

I forlængelse af en artikel i Dagbladet om samme emne, har Levs landsformand, Anni Sørensen, været i P1 Morgen, hvor hun udtalte, at vi i Lev naturligvis er glade for, at der nu - endelig - er en officiel undskyldning på vej til de tidligere anbragte under Sær- og særligt Åndssvageforsorgens ulidelige og umenneskelige forhold.
Men at der samtidig er stort behov for en reform af hele handicapområdet, at hun ser de samme tendenser i nutiden med forråelse, manglende støtte, et uværdigt menneskesyn, genkomst af store institutioner og så videre.

Hør udsendelsen hvor landsformand, Anni Sørensen, udtaler sig her:

Hun er på 49 minutter og 35 sekunder inde i udsendelsen. Også Socialminister Astrid Krag medvirker. Hun er på fra 2 timer og 17 minutter.

Følg debatten på Facebook

Besøg Levs side på Facebook og følg eller i deltag i debatten om netop dette emne.