Spring navigationen over og gå direkte til indhold
H M Dronningen - Foto Kongehuset - Per Morten Abrahamsen

Nytårshilsen til Dronningen

Levs landsformand, Anni Sørensen, har i dag sendt følgende hilsen til Hendes Majestæt Dronningen.

NYHED

Til Hendes Majestæt Dronningen

Jeg havde glædet mig meget til at møde op til nytårskuren onsdag den 5. januar som formand for Deres Majestæts protektorat foreningen Lev og personligt ønske Dronningen godt nytår - og tillykke med 50-års jubilæet som regent for Danmark. Men da Deres nytårskur er aflyst på grund af Covid-19-epidemien, sender jeg, på vegne af Lev, i stedet dette brev.

Jeg vil meget gerne takke for Deres Majestæts nytårstale, hvor vi blev mindet om, at vi alle bør møde hinanden med forståelse og respekt – også mennesker med handicap. Lev arbejder for mennesker med udviklingshandicap og deres pårørende, og mange af vores medlemmer oplever at blive set ned på eller slet ikke at blive set.

Når Dronningen i en Nytårstale taler mennesker med handicaps sag, taler Majestæten lige ind i mange hjerter i Lev. Og ordene varmer utvivlsomt hos mange, mange andre mennesker med handicap og hos pårørende.

Lev har sin egen store mærkedag i 2022 - 70 årsdagen for foreningens grundlæggelse. Tilbage i 1952 var udfordringerne for mennesker med udviklingshandicap store og anderledes end i dag. Men den grundlæggende smerte ved at føle sig udstødt af store eller små fællesskaber eksisterer desværre stadig.

Derfor er vi så taknemmelige for, at Dronningen minder hele Danmark om, at vi alle bør opføre os ordentligt – med forståelse, varme og respekt overfor hinanden.

Foreningen Lev ønsker Deres Majestæt og Deres familie et godt og lykkebringende 2022.

Med venlig hilsen
Anni Sørensen

Følg debatten på Facebook

Besøg Levs side på Facebook og følg eller i deltag i debatten om netop dette emne.

Hendes Majestæt Dronning Margrethe II - Foto Torben Eskerod

Protektor

Hendes Majestæt Dronning Margrethe II gav i juni 2001 tilsagn om at være protektor for Lev.